Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Genelevi´nin yıkımına başlandı

Bandırma Genelevi´nin yıkımına başlandı

Bandırma´da 50 yıllık geçmişi bulunan ilçe genelevi düzenlenen törenle yıkımına başlandı.

Bandırma´da 50 yıllık geçmişi bulunan ilçe genelevi düzenlenen törenle yıkımına başlandı.
Bandırma Belediyesi yıkım öncesinde işletme sahiplerine toplam 6 milyon 660 bin TL kamulaştırma bedeli ödedi. Yıkım töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ?50 yıllık geçmişi bulunan ilçe genelevi zamanla yerleşim yeri içerisinde kalmasından dolayı 3 mahalle muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda geçen Temmuz ayından bu yana kamulaştırma ile ilgili bir çalışma başlattık. Belediye olarak 7 bin 400 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan genelevin işletme sahiplerine metrekaresi 900 liradan kamulaştırma bedeli ödedik? dedi.
İlçe genelevinin kaldırılmasına yönelik çalışmaların geçmişinin bulunduğunu anımsatan Tosun ?Ancak ilçenin gelişmesi önünde en büyük engeli oluşturan Bandırma Genelevi´ni kaldırmak bize nasip oldu. Genelevin bulunduğu alana butik pazaryeri yapılmasına yönelik mahalle sakinlerinin bir talebi var. Bunu yerel yönetim olarak Paşabayır Mahallesiyle komplike olarak düşünüyoruz. Bu konudaki kararımızı önümüzdeki günlerde vereceğiz? dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ilk yıkım işi Belediye Başkanı Tolga Tosun tarafından yapıldı. Canlı olarak yayınlanan yıkım törenine Belediye Meclisi´nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Ayyıldız Mahalle Muhtarı Ali Derman, Yeni Mahalle Muhtarı Caner Akol ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli