Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma, Gönen ve Manyas´da cumhuriyet coşkusu

Bandırma, Gönen ve Manyas´da cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetimizin 92 kuruluş yıldönümü Bandırma´da da törenlerle kutlandı

Cumhuriyetimizin 92 kuruluş yıldönümü Bandırma´da da törenlerle kutlandı
Tören öncesinde Bandırma Belediyesi tarafından esnaf ve bayrama katılanlara 10 bin adet Atatürk resimli Türk bayrakları dağıtıldı. Sabah, kaymakamlık makamında yapılan ilk törende, Kaymakam Tuncay Sonel, Milletvekilleri Sema Kırcı, Namık Havutça ve Mehmet Tüm, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başsavcı Önder Yeniçeri, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Köksal ile birlikte kutlamaları kabul etti.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan ikinci törende Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk ve Belediye Başkanı Dursun Mirza, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı okundu. Kaymakam Tuncay Sonel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasında, ?92 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetimiz kurularak tarihteki yerini almıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, cumhuriyetimiz, sonsuza kadar yaşayacaktır. Bunun teminatı birlik ve beraberliğimizdir. Kurtuluş Savaşı´mızın simgesi olan cumhuriyetimizin asıl amacı ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkartabilmektir.´´ dedi.
Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından protokol mensupları ?Cumhuriyet Haftası? nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması ile Cumhuriyet Koşusu´nda dereceye giren öğrencilere madalyaları dağıtıldı.
Tören resmi geçit ile sona erdi.
Gönen´de Cumhuriyet coşkusu
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Ulusuna en büyük armağanı Cumhuriyetimizin 92. yılı yurt genelinde coşkuyla kutlandı. Şehir Standından Yıldız Meydanına kaydırılan Gönen´deki bayram kutlamalarına vatandaşlar rağbet etmedi.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında ilçemiz Yıldız Meydanında düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlarken halk oyunu gösterileri ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler eşliğinde tören geçişi yapmalarıyla son buldu. Gönen İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar törene katılan tüm öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
Manyas´ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Cumhuriyet´in kuruluşunun 92.yıldönümü Manyas´ta törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Daha sonra Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, İlçe Jan. Kom. Vek.Jan.Kd.Asb.Bşçvş.Olcay Yanılmaz, Belediye Başkanı Tancan Barçin, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladılar. Kaymakam günün anlam ve önemini belirten konuşmasında ?Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış büyük bir miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizleri Ulusal bir devletin onurlu, özgür, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin gerçek sahibi haline getirmiştir.? dedi. Konuşma sonrası Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve eşi tarafından ilçe de ki 29 Ekim doğumlu öğrencilere hediyeleri Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer tarafından verildi. Atatürk Ortaokulu ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterileri, öğrencilerin şiirleri ile devam ederken, geçit resmi ile son buldu. Törene daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli