Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Turaçlı: ?Kırkpınar başpehlivanları, ?Devlet Sporcusu´ yapılmalı?

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Turaçlı: ?Kırkpınar başpehlivanları, ?Devlet Sporcusu´ yapılmalı?

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Kırkpınar´da başpehlivanlığı kazanan güreşçilerin, ?Devlet Sporcusu? unvanına kavuşturulmalarını istedi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Kırkpınar´da başpehlivanlığı kazanan güreşçilerin, ?Devlet Sporcusu? unvanına kavuşturulmalarını istedi. Turaçlı, Kırkpınar´da başpehlivanlığı kazanan, hâlen güreşmeyen sağ güreşçilerin Aydın Demir, Sabri Acar, Recep Kılıç, Mehmet Güçlü, Kenan Şimşek, İbrahim Gümüş(Magirus), Saffet Kayalı, Ahmet Taşçı ve Hüseyin Çokal olduğunu belirtirken, şunları söyledi:
?Hâlen güreşi sürdüren Kırkpınar başpehlivanları ise Şaban Yılmaz, Vedat Ergin, Osman Aynur, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, İsmail Balaban ve Orhan Okulu´dur. Birçok kişiye ?Devlet Sanatçısı´ unvanı veriliyor. Buna karşı değiliz, tabii ki verilsin ama Kırkpınar gibi çok zorlu bir güreşte başpehlivanlığı kazanan güreşçilerimiz de ?Devlet Sporcusu´ yapılsın.?
BALIKESİR´DEN 26 YILDIR BAŞPEHLİVAN ÇIKMIYOR
Balıkesir´de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kurtdereli Yağlı Güreşleri´ndeki organizasyonu mükemmel bulduğunu vurgulayan Turaçlı, şu değerlendirmede bulundu:
?Tabii ki, Kurtdereli Güreşleri´ne devletin desteği de çok fazla. Ancak önceki yıllarda Türk güreşi ve Kırkpınar´ın nüvesini Balıkesir oluşturuyordu. 26 yıldan beri Balıkesir, Kırkpınar´da başpehlivan çıkaramıyor. Balıkesir Güreş Şubesi´nin başına mutlaka bir akademisyen gerekli bulunuyor. Bu akademisyene, eski, deneyimli bir güreşçi danışmanlık yapabilir. Bu arada, yağlı güreşin, mutlaka Güreş Federasyonu çatısından ayrılarak, bağımsız bir konuma getirilmesi gerektiğine inanıyorum.?
29 Ağustos 2015´te yapılacak ?2. Erdek Yağlı Güreşleri?ne Kırkpınar´ın tanınmış başpehlivanlarının katılacağını vurgulayan Turaçlı, ?Güreşlere Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da büyük ilgi gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz? dedi.
Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Bandırma Belediyesi´nin öncülüğünde, Bandırma sahiline, Bandırmalı üç kuşak Kırkpınar başpehlivanları, dede-baba-torun Kara Ali Acar, Hasan Acar ve Sabri Acar´ın anıtlarının yapımına da başlandığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli