Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Halk Eğitim arı gibi!

Bandırma Halk Eğitim arı gibi!

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, her geçen gün artan yeni kurslarıyla halk hizmetini sürdürüyor.

Son olarak da, işitme engellilere yönelik ?işitme dili kursu? açıldı. ?Sosyal sorumluluk projesi? kapsamında açılan kursun öğretmenliğini, Gazi Üniversitesi mezunu olup, ?İşaret dili? konusunda Ankara´da ayrıca eğitim alan Sibel Deniz yapıyor. Kursa, 20 dolayında işitme engelli katılıyor. 6 Şubat-25 Nisan 2017 tarihleri arasındaki, kurs, 120 saati kapsayacak. Kurs, işitme engellilerin, karşısındakilerle, işaret diliyle iletişim kurmalarını sağlamayı hedefliyor.
Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Kenan Ülkar, ??İşaret dili? konusunda ayrıca, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bandırma Devlet Hastanesi personeli için de kurs açacaklarını belirtirken, diğer kurslar hakkında şu bilgiyi verdi:
?Öğretmenliğini Merve Cengiz´in yaptığı Japonca kursumuz sürüyor. Bandırma´da ilk kez açılan bu kursa 30 kişi katılıyor. Zeynep Bayraktutan ve Demet Derent Kutlu´nun öğretmenliğini yaptıkları diksiyon kursuna 20 kişi devam ediyor. Yeni bir İngilizce kursumuzu da başlattık. Hem hobi, hem de meslek edindirme amaçlı aşçı çırağı ve pasta çırağı kurslarımız, öğretmenimiz Onur Aksu gözetiminde sürüyor. Aşçı çırağı kursumuz 272, yaş pasta çırağı kursumuz ise 282 saat olarak plânlandı. Yine ?yönetici asistanlığı(sekreterlik) kursumuz da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenen açık lise ve açık ortaokul telafi sınavlarımızı 11-12 Şubat 2017 tarihlerinde yapacağız.?
ON-LİNE BAŞVURUSUNA GEÇİLECEK
Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Kenan Ülkar, kurs için başvurularda, internetten, On-Line sistemiyle başvuru sistemine geçmek amacıyla altyapı çalışmalarını hazırlamakta oldukları bilgisini verirken, ?Böylece, kurslarımıza ilginin daha da artacağına inanıyoruz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Halk Eğitim gibi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false