Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Halk Kütüphanesi´nde 30 bin kitap var

Bandırma Halk Kütüphanesi´nde 30 bin kitap var

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi, 1961 yılından beri Bandırmalıların hizmetinde bulunuyor.

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi, 1961 yılından beri Bandırmalıların hizmetinde bulunuyor.
Kütüphanelerinde hâlen çoğunluğu güncel olmak üzere 30 bin kitabın bulunduğunu, yıllık okuyucu sayılarının ise 40 bini bulduğunu vurgulayan Kütüphane Müdürü Hasan Fidan, ?Kütüphanemize kayıtlı 4 bin üye var? dedi.
Görme engellilere de hizmet verildiğine dikkati çeken Fidan, kütüphanelerinde 11 personelin görev yaptığını belirtti.
Misyonlarının halkın sosyal, ekonomik, kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gerek yöreye özgü, gerekse çocuk, genç, yetişkin, özel hizmet gruplarından oluşan kütüphane kullanıcılarının özelliklerine uygun kaynakları sağlamak ve bu kaynaklara gereksinim duydukları anda en hızlı, güvenli ve doğru şekilde ulaşmalarını sağlayacak hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştirmek olduğuna işaret eden Fidan, ?Kültür faaliyetlerini destekleyip bu konudaki çalışmalarımızı durmaksızın sürdürerek, kaynaklarımızın kullanıcılarımıza sunulması, dünyada üretilen bilgiyi, bilişim teknolojilerini kullanarak hızlı bir şekilde kullanıcılarımıza aktarmaktır? dedi.
Kalite ilkeleri doğrultusunda hizmet verdikleri kişilerin gelişimine katkıda bulunan, evrensel çapta örnek bir kütüphane olup, her kullanıcılarının ?yaşam boyu öğrenmeyi? alışkanlık durumuna getirmeyi vizyon edindiklerini vurgulayan Fidan, şunları söyledi:
?Eski yıllarda kütüphanemiz okul kütüphanesi ağırlıklı olarak öğrencilerden oluşuyordu. Öğrenciler, okul dönem ödüllerini genellikle kütüphanemizden yararlanarak yapıyorlardı. Şimdi öğrenciler, ödevlerini genellikle akıllı telefonlardan yararlanarak yaptıklarından kütüphaneye biraz daha az geliyorlar. Ancak halkımızın kütüphaneye ilgisi arttı. Artık okul kütüphanesinden çıkıp, halk kütüphanesine dönüştüğümüzü söyleyebilirim.?
Haber :?Önder Balıkçı



kübra
25.04.2019 21:39:41
çok pis

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli