Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehit Yüzbaşı Ülker, mezarı başında anıldı

Şehit Yüzbaşı Ülker, mezarı başında anıldı

Manyas İlçesi kırsal Hekim Mahallesi´nden olup, 1998 yılında piyade yüzbaşı iken Hakkari Yüksekova´da teröristlerin tuzağı sonrası şehit olan Hasan Ülker´in devre arkadaşları şehadetinin yıl dönümünde Manyas´a gelerek şehit yüzbaşının ailesini ve kabrini

Manyas İlçesi kırsal Hekim Mahallesi´nden olup, 1998 yılında piyade yüzbaşı iken Hakkari Yüksekova´da teröristlerin tuzağı sonrası şehit olan Hasan Ülker´in devre arkadaşları şehadetinin yıl dönümünde Manyas´a gelerek şehit yüzbaşının ailesini ve kabrini ziyaret ettiler.
2014 yılında kurulan ve merkezi Ankara´da bulunan 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Kamil Güler ile 15-20 kadar devre arkadaşı önce İlçe Jandarma Komutanlığı´nı ziyaret ederek, burada İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdinç Boztepe ile sohbet ettiler.
Daha sonra birlikte Hekim Mahallesi´ne geçen şehit Ülker´in devre arkadaşları, şehit yüzbaşının annesi Esmehan Ülker eşi Gülderen Ülker, çocukları Yeşim Gül, Mustafa Orhun ve kardeşleri tarafından karşılandılar.
Bir süre sohbet ettikten sonra evden ayrılan dernek üyeleri ve beraberinde ki heyet daha sonra hep birlikte mahalle mezarlığına gitti. Anne Esmehan Ülker, şehit oğlunun kabri başına gelince hıçkırıklara boğulurken, devre arkadaşları da şehit Yüzbaşı Hasan Ülker´in kabrinin üzerine Türk bayrağı örttüler.
Mezarı başında bir konuşma yapan 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Kemal Güler, "Nitekim etrafımızda ki tüm ülkelerin tarumar olmasına, halklarının perişan olmasına rağmen, üzerindeki çeşitli oyunlar oynanan ülkemizin tüm kudretiyle ayakta durabilmesi Hasan Ülker kardeşimizle birlikte tüm şehitlerimizin manevi mirasları sayesindedir." dedi.
Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya´da Şehit Ülker´in kabri başında yaptığı konuşmada, şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu vatanımızın her tarafının şehit kabirleriyle dolu olduğunu ve her karışının şehit kanlarıyla sulanmış olduğunu vurgulayarak ?Bizler de bu yolun yolcularıyız, vatan için namus için bayrak için gereken bütün fedakarlıkları yapmaya hazırız. 1987 Mezunları Derneği´nin yaptığı bu faaliyet bir vefa örneğidir, örnek bir davranıştır, kendilerine teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yasin-i Şerif ve Fatiha sureleri okundu, çelenk konularak mezarına karanfiller bırakıldı. Kabir ziyareti sonrası 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve beraberinde bulunan heyet mahallede Şehit Yüzbaşı Hasan Ülker anısına yapılan çeşmeyi de ziyaret ettiler.
Ziyaretlerin ardından Hekim Mahallesi´nde bulunan kahvehanede şehit Ülker anısına yapılan ikramlardan yenilerek program sona erdi.
Anma programına Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Erdinç Boztepe, Manyas İlçe Müftüsü Fehmi Aydınlı, Şehit Ülker´in yakınları ve mahalle halkı katıldı.
Haber: Sibel Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli