Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma Kadın Dayanışma Merkezi´nden açıklama

Bandırma Kadın Dayanışma Merkezi´nden açıklama

Bandırma Kadın Dayanışma Merkezi, ?25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddeti Engelleme ve İrdeleme Günü? nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ömür Z. Yüce imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:
?25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddeti Engelleme ve İrdeleme gününde ne yazık ki ülkemizde şiddetin her türlüsünü hatırlamak için çokça sebebimiz var. Türkiye de 2016´nın ilk 10 ayında 216 kadın aileleri tarafından öldürüldü. Bu infazların son 5 yıllık bilançosu ise tam 1134 can. Geçtiğimiz günlerde bu tabloya rağmen tecavüzcüsü ile evlenme yasa tasarısı gündeme geldi neyse ki toplumun ve bizim de dahil olduğumuz sivil toplum örgütlerinin tepkileri sonucunda tasarı şimdilik geri çekildi. Kadına uygulanan şiddetin etkilerini azaltmak amacıyla kurulmuş bir merkez olarak, soğumaya bırakılan bu yasa tasarısının takipçisi olarak her platformda demokratik tepkimizi göstermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.
Bizler halk dilinde devlete Devlet Baba adını yakıştırmış bir toplumun bireyleri olarak beklentimiz, devletimizin tıpkı bir baba gibi adil, koruyan ve kollayan bir devlet olmasıdır.
Bu nedenle insan hakları ve Cumhuriyet ilkeleriyle bağdaşmayan bu ve benzeri yasaların gündeme gelmemesi umuduyla esenlikler dilerim.?
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı