Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma kamuoyunun talebi yerine getirildi

Bandırma kamuoyunun talebi yerine getirildi

Atıl durumdaki Bandırma Pertevniyel Hastanesi binası Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´ne tahsis edildi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, tarihi Pertevniyal Bandırma Hastanesi´nin üniversite öğrencilerine yönelik soysal ve kültürel amaçlı olarak kullanılmak üzere 17 Eylül Üniversitesi´ne verildiğini açıkladı.
Kırcı, konuşla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: ?Bandırma Devlet Hastanesi´nin yeni yerine taşınmasının ardından Devlet Hastanesi´nin tarihi kısmı olan Pertevniyal ile ilgili yeni bir sürece girildi. Tarihi binanın Bandırma için en yararlı şekilde değerlendirilmesi üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yaptığımız görüşmede Bandırma İlçesi İhsaniye Mahallesi 289 Ada, 14 Parselde hastane olarak kayıtlı olan taşınmazın korunması gereken kültür ve tabiat varlığı olduğunu, fiziki şartları da dikkate alındığında ticari amaçla kullanılmasının mümkün olmadığını ifade ettik.? dedi.
Devamında söz konusu taşınmazın Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´ne tahsis edilmesi durumunda Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü´nün izni çerçevesinde, tarihi ve kültürel varlığı korunarak tadilatı yapılıp üniversite öğrencilerine yönelik sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmasının daha yararlı olacağını dile getirdiklerini belirten Kırcı ?Üniversitemizin yaptığı talep doğrultusunda ilgili alanın 17 Eylül Üniversitesi´ne tahsis edilmesine karar verilmiştir. Kararın Bandırma halkına hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false