Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar:

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar:

?Beyaz ve kırmızı et sektörü zor günler yaşıyor

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, ?Beyaz ve kırmızı et sektörü zor günler yaşıyor? dedi.
Ülkemizde hayvancılığın yeniden ayağa kalkması için karkas ithalinden vazgeçilmesi gerektiğine işaret eden Çıkar, şu değerlendirmede bulundu:
?Ülkemize ithalat yoluyla gelen karkaslar, sektördeki tüm dengeleri alt üst ediyor. Çünkü bundan yemciler, nakliyeciler ve mezbaha işletenler yararlanamıyor. Bu nedenle karkas ithali değil, besilik hayvan ithali gerekir. Besilik hayvana ülkemizde kimse karşı çıkmaz. Böylece et fiyatları da düşebilir.? 

MERALAR AZALDI, KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK BÜYÜK DARBE YEDİ
Ülkemizdeki meraların bir çoğunun tarım arazisine dönüştürülerek niteliğini yitirdiğine dikkati çeken Çıkar, şunları söyledi:
?Meralarımız çeşitli nedenlerle birer birer yok ediliyor. Ülkemizdeki meralar, 12 bin hektara kadar düştü. Böyle olunca da küçükbaş hayvancılığımız büyük darbe yedi. Eskiden her köyde koyun sürüleri vardı. Şimdi küçükbaş hayvanlar yok denilecek kadar azaldı. Köylerimizde az da olsa büyükbaş hayvan var ama küçükbaş hemen hemen hiç kalmadı. Meralar olmayınca yem fiyatları çok arttı. Avrupa´da meraların fazlalığı nedeniyle küçükbaş hayvancılık bizden çok daha fazla ileri düzeyde. Bu arada ülkemizde ve bölgemizde beyaz et sektörünün durumu da pek iç açıcı değil. Bu sektörde de birçok kuruluş zor günler yaşıyor.?
Odalarının 130 üyesi bulunduğuna işaret eden Çıkar, şöyle konuştu:
?Bandırma´da Ayakkabıcılar Odası ile birlikte en az üyesi bulunan Odayız. Bu arada, aslında bize üye olmaları gereken sektörde bulunan bazı kişiler Edincik´teki karma esnaf odasına üye oldular. Oysa yasaya göre bir bölgede ihtisas odası varsa öncelikle o odaya üye olunması gerekiyor. Eğer ihtisas odası yoksa karma odalara üye olunabilir.?
Çıkar, son olarak Odalarına yem sektöründe çalışanlar ve pet shop işletenlerin de üye olduklarını, yıllık üyelik aidatı olarak ise yıllık 300 lira alındığını, kendilerinin başkan olarak hiçbir ücret almadıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli