Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar:

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar:

?Son günlerde Covid-19 vakalarında yüzde 50´nin üstünde düşüş var?

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Bandırma´da yaşayanlar genelde maske uygulamasına özenle uyuyor, ancak sosyal mesafe konusunda çok daha dikkatli olunması gerekiyor? dedi.
Bandırma´da, son günlerde, Covid-19 vakalarında yüzde 50´nin üzerinde düşüş görüldüğünü belirten Yazar, şunları söyledi:
?Covid-19 vakalarında Balıkesir ortalamasının altında olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak daha önceki aylarda, Covid-19 vakalarının daha fazla olduğu dönemlerde bile hastanemizin yoğun bakım bölümünün yüzde 50´si bile dolmadı. Koronavirüs teşhisi konulan vatandaşlarımızın büyük bölümüne de evlerinde ilaç tedavisi uygulandı. Yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı da çok yüksek olmadı.?
ÖĞRENCİLERE DESTEK
Bandırma´daki hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların da desteğiyle ihtiyacı olan 800 öğrenciye internet bağlantısı sağlamak için 402 mobil hat çekip, bir yıllık ücretini peşin ödediklerini vurgulayan Yazar, ?Ayrıca 200 öğrenciye, uzaktan eğitimden yararlanmaları için 200 tablet aldık? dedi.
KAMERALAR YENİLENİYOR
Bandırma´nın çeşitli cadde ve sokaklarındaki güvenlik kameralarının da yenilenme çalışmalarının sürdüğünü belirten Kaymakam Günhan Yazar, ?Kamera sistemini daha kaliteli duruma getirmek için alt yapısı dahil yeniliyoruz. Bu işin ihalesini Aselsan firması aldı. Bu yenileme işlemi 3 milyon liraya mal olacak? diye konuştu.
Paşakent Mahallesi´ndeki kültür merkezinin yapımının durduğunu vurgulayan Yazar, ?Sanıyorum, bu yapım işini üstlenen müteahhit, parasını alamadığını öne sürerek, işi durdurmuş. Aynı müteahhit, Bandırma´daki diş hastanesini de yapıyor? dedi.
2.300 KİŞİYE GIDA PAKETİ
Yazar, Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Borsası, Kızılay Bandırma Şubesi ve hayırsever kurum-kuruluş ve vatandaşların destekleriyle ekonomik durumları elverişli olmayan 2 bin 300 kişiye, toplam maliyeti 1.2 milyonu bulan gıda paketleri dağıttıklarını, önümüzdeki günlerde 400 kişiye daha gıda paketi dağıtacaklarını açıkladı.
Bandırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, pandemi döneminde işlerini kaybeden müzisyen, kahve işleticisi veya çalışanı gibi kişilere biner lira verdiklerini belirten Yazar, evleri olmadığı için sokaklarda yaşayan vatandaşlar için, TOKİ konutları altındaki 120 konutu kalmaları için tahsis ettiklerini belirtti.
BANDIRMASPOR´U YAŞATMAK ÇOK ZOR
Bandırmaspor´un, TFF 1. Lig´in ilk yarısını 24 puanla onuncu sırada tamamlamasının başarı olduğuna dikkati çeken Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu başarı için başta Bandırma evladı Onur Göçmez´in başkanlığındaki Bandırmaspor Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcular olmak üzere tüm camiayı kutluyorum. Ancak artık profesyonel kulüpleri yaşatmak çok zor. Bu konuda yardım için hep aynı kurum ve kuruluşlara gidilmek zorunda kalınması çözüm olarak görülmüyor. Bandırmaspor´un da yaşaması için istikrarlı ve kalıcı gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Yoksa bu yılı atlatsanız bile gelecek yıllarda aynı sorunları yaşarsınız. İşte Eskişehir ve Sakaryaspor gibi büyük illerin takımlarının durumları da ortada. Akhisarspor gibi Süper Lig´de bile oynayan takım, TFF 1. Lig´de bile zor günler yaşıyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli