Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Kaymakamı uyardı: Mutasyonlu virüs vaka sayılarını arttırıyor

Bandırma Kaymakamı uyardı: Mutasyonlu virüs vaka sayılarını arttırıyor

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, normalleşmeyi isteyen esnaf ve vatandaşların tedbirlere en üst düzeyde riayet etmesi gerektiğini, aksi takdirde yeniden sert kuralların getirilebileceğini vurguladı.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, normalleşmeyi isteyen esnaf ve vatandaşların tedbirlere en üst düzeyde riayet etmesi gerektiğini, aksi takdirde yeniden sert kuralların getirilebileceğini vurguladı.
Türkiye genelinde getirilen kısıtlamalarla birlikte azalan vaka sayıları, vatandaşlarda rehavet oluşturdu. Bunun üzerine vatandaşların rahatlaması ve tedbirleri gevşetmesiyle ülke genelinde olduğu gibi Bandırma İlçesi´nde de vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.
Denetim ekipleriyle birlikte ilçe genelinde yürütülen denetimlere katılan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, vatandaşları normalleşme istiyorlarsa tedbirlere eskisinden daha sıkı riayet etmeleri konusunda uyardı.
Kaymakam Yazar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Değerli Bandırmalılar; Yaklaşık 1 yıldır maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami riayet ederek Covid 19 virüsü ile hep beraber mücadele ediyoruz. Bu mücadelede geçmişteki başarılarımız virüsün yayılımını önemli ölçüde azaltırken can kayıplarımızın da az olmasını sağladı. Ancak son dönemde bir taraftan rehavete kapılmamız ve tedbirleri gevşetmemiz bir taraftan da mutasyonlu virüsün hızlı yayılımı vaka sayılarımızda ciddi bir artışa sebep oldu. Geçmiş dönemde tedbirlere gösterdiğimiz özen bağışıklık oranımızın düşük kalmasına sebep olduğu için bu durum da mutasyonlu virüsün işini kolaylaştırdı. Sebebi ne olursa olsun son dönemde vaka sayılarında ciddi bir artışımız var. Son 20 gündeki vaka sayımız 1 yıllık dönemdeki vakalarımızın dörtte biri seviyesinde. Buna bağlı olarak hastanede yatan yoğun bakımda bulunan ya da entübe hasta sayımız da artıyor. Bizi asıl üzen ise hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısındaki artış. Başta şahsım, daire amirlerimiz, kolluk mensuplarımız ve pek çok kamu personelimiz anons ve uyarılarla sizleri teması azaltmaya ve tedbirlere uymaya davet ediyor, zaman zaman da caydırıcı cezalarla zorluyoruz. Bununla birlikte vakaların azalmasının yolunun bizim uyarı ve denetimlerimizin yanı sıra maske, mesafe ve hijyen konusunda sizin alacağınız tedbirlerden geçtiğini biliyoruz. Bu konuda her zaman olduğu gibi sizlere güveniyoruz. Lütfen komşu ve akraba ziyaretlerinden vazgeçelim. Yaş günü, asker uğurlama, toplu yemek, taziye ziyareti gibi kalabalık ortamlardan uzak duralım. Çocuklarımızı gerekmedikçe sokağa bırakmayalım ve kendimiz de mümkün oldukça evlerimizde kalalım. Canla başla çalışan sağlık ordumuza destek olalım, Covid 19 virüsüne hep beraber dur diyelim.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli