Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Kırım Türkleri Derneği başkanlığına İsmail Okbay getirildi

Bandırma Kırım Türkleri Derneği başkanlığına İsmail Okbay getirildi

Bandırma Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nde yeni yönetim göreve geldi.

Bandırma Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nde yeni yönetim göreve geldi.
Derneğin son olağan genel kurulunda, tek listeyle girilen yönetim kurulu seçiminde, İsmail Okbay´ın başkanlığındaki yönetim kurulu göreve getirildi. Başkan yardımcılığını Bülent Çalışkan, sekreterliği Tuncay Ünlüer, muhasipliği İsmail Kartal, veznedarlığı Oktay Soylu´nun yürüteceği yönetim kurulunda Halit Sezgin ve Ferdi Kapçak ise üye olarak görev yapacak.
Genel kurulda, denetleme kuruluna Ersin Öztay, Elif Güngör ve Hamit İnanlı, disiplin kuruluna ise Ali Fahri Giray, İsmail Sertkaya ve Yalçın Tosun seçildiler.
KAN DEĞİŞİKLİĞİ
Ankara´da bulunup, genel başkanlığını Tuncer Kalkay´ın yürüttüğü Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nin Bandırma Şubesi´nin 2000 yılında, Edin Özbek tarafından kurulduğunu belirten yeni yönetim kurulu başkanı İsmail Okbay, şunları söyledi:
?Derneğimizin bugünlere gelmesinde büyük emekleri geçen Edin Özbek ve eski yöneticilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. 114 üyesi bulunan şubemizin yönetimine kan değişikliği yapılarak getirildik. Biz de, eski yönetimden aldığımız bu bayrağı, daha yukarılara taşımaya çalışacağız. Derneğimizin amacı, Kırım Tatarlık bilincini sağlama ve geliştirmek, kendi kültürümüzü, folklorumuzu, yemeklerimizi tanıtmaktır. Ayrıca çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi plânlıyoruz. Önümüzdeki aylarda, Bandırma´ya, Kırımlı gazeteci Zera Bekirova´yı getirerek, Rus işgalinden sonra Kırım´ın durumu konusunda bir söyleşi yaptıracağız. Bu arada, mayıs ayı içinde, Bandırma´ya bağlı kırsal mahalle olan Orhaniye´de bir piknik düzenlemek istiyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı