Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

?Bandırma Kitap Günleri? sürüyor

?Bandırma Kitap Günleri? sürüyor

Bandırmalı yazarlar buluşmasının 2´ncisi düzenlendi

1-7 Ekim tarihleri arasından düzenlenen Bandırma kitap günlerinin 3´ncü gününde gazeteci yazar Önder Balıkçı´nın yönetiminde, Bandırmalı yazarlar, Engin Arıcan, Ahmet Pesen, Süha Oral, Ahmet Batu, İrfan Astunç, Dr. Levent Soydinç ve Fatma Fatoş Cemre sevenleriyle buluştu.
Önder Balıkçı, yazarların Türkçeyi iyi kullanması gerektiğini vurgulayarak ?İkinci söyleşiyi sizlerle buluşturuyoruz. Yazmak ve üretmek gerçekten çok zor iş. 1972 yılından beri gazetecilik ve yazarlığının içindeyim bırakın kitap yazmayı, köşe yazmak bile çok zor ve sancılı bir uğraş. Türkçeyi çok iyi kullanmak gerekiyor. ?dedi.
Engin Arıcan, konuşmasında ?yerel yazarlar? söylemini eleştirerek yazarların evrensel düşünceye sahip olduğunu aktardı. Son kitabı ?Lejyon?un FETÖ ile ilgili olduğunu anlatan Arıcan, ? Kitap günlerinin bu ikinci etkinliği. Kitaba dokunmak önemli, yazarlarla bir araya gelmek çok önemli. Dursun Mirza ve belediyeyi bu nedenle kutluyorum. Kitap günlerinde benim anlayamadığım şu. Bandırmalı yazarlar olunca ?yerel yazarlar´ oluyor. İstanbul´dan gelenlere özel karşılama yapmanın anlamı ne? Yerel yazar diye bir şey yoktur. Yazarlar evrenseldir. Biz de bandoyla karşılanmayı hak ediyoruz. Süleyman Takunyacıoğlu´nu burada görmek isterdim. Ahmet Eraydın neden yok? Onlar neden yok, onları kucaklamamız gerekiyor. Yazmak bir yaşam biçimdir. 9. kitabım ?Lejyon´un pazartesi günü tanıtımını yapacağım. FETÖ kimlerin canını yakmış, Bandırmalı öğrenmeli.? dedi.
Ahmet Pesen, Önder Balıkçı ile birlikte yaşama geçirdikleri kitapların yazım ve hazırlık dönemini anlattı. Pesen, ? İlk kitabımızın yolculuğuna 2007 yılında Önder Balıkçı ile başladık. Benim için özlemdi, Bandırmanın spor tarihini anlatan bir kitap yazmak. Elde ettiğimiz her belge ile yeni bir heyecan duyduk. Bu kitabın Bandırma tarihinde bir ilk olması gururunu yaşadık. İkinci kitabımız ?Bandırma Ekonomisine Can Verenler´di. Bandırma limanının temelini attık, cadde ve sokaklara can verdik. ?Bir Sevdadır Bandırma´ ardından ?Güzelliğin Özel Erdek´ kitapları geldi. Sararmış fotoğraflara yine can verdik, tek tek köyleri gezdik. Daha sonra Edincik kitabı geldi. Edincik dostlarına çok teşekkür ediyorum. Son olarak ?Bandırma´nın Basın Yolculuğu´ kitabını kaleme aldık. Meslektaşlarımızı araştırdık, sorguladık. Bir kaynak kitap oldu. ?diye konuştu.
EZOP BANDIRMA´NIN EN ESKİ YAZARI
Süha Oral, antik dönem masalcılarından olan Ezop´un Bandırmalı olduğunu söyledi. Oral, ?Düzenlenen bu kitap günleri bizlere sıcacık bir enerji kattı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bandırma´nın en eski yazarı olan Ezop´u burada anmadan edemeyeceğim. Ezop´un ölene kadar kitabı olmadı. Öldükten sonra masalları bir araya getirildi.? dedi.
Şair Ahmet Batu, şiirlerinde aşkı, doğayı ve anneleri tema olarak belirlediğini anlattı. Batu, ?50 yıldır şiir yazıyorum. Aşkı, doğayı ve analarımızı yazıyorum. Yazmaya da devam edeceğim. Bu benim ikinci yaşamım. Şiir yazarken başka bir aleme geçiyorum. Orada bambaşka bir Ahmet Batu oluyorum. En büyük desteği sayın belediye başkanımızdan gördüm? diye konuştu.
Yazar İrfan Astunç, yayınladığı kitap ile ilgili bilgiler verdi. Astunç, ? Ekonomik nedenlerle kitap bastırmamız mümkün değildi. Şimdi artık böyle bir sorun yok. Bu konuda en büyük katkı dava arkadaşım Dursun Mirza´nındır. Kitabım 12 Eylül döneminde 3 çocukla 10 yıl boyunca kaçmamızı konu alıyor. Bir direniş öyküsüdür. Bu direnişte en büyük pay sahibi eşimdir.? dedi.
Dr. Levent Soydinç, kâğıt fiyatlarının yükselmesi ile birlikte kitap bastırmanın zorluğuna değindi. Soydinç ? Ben Bursa´da yaşıyorum. Bursalı yazarlara yönelik özel bir alan açılıp, söyleşi yapıldığını hiç görmedim. Bu nedenle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 200 sayfa bir kitabın maliyet 12 lira. Bu nasıl basılacak? Yayıncılık dijital yayıncılığa doğru gidiyor. Benim bitmiş 4 romanım var ama bastırabilmek artık imkânsıza yakın duruma geldi.? diye konuştu.
Şair Fatma Fatoş Cemre de şiirsel bir konuşma yaparak ?Ben şair değil yürek işçisiyim. Bir şiir yolcusuyum.? dedi.
Panele katılanlara plâketleri, Belediye Başkanı Dursun Mirza ve belediye meclis üyeleri tarafından verildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu