Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Körfezi´nde kirlilik son bulacak

Bandırma Körfezi´nde kirlilik son bulacak

Bandırma Entegre Su Projesi tamamlanarak hizmete girdiğinde, Bandırma Körfezi´nde yeniden denize girilebilecek.

Bandırma Entegre Su Projesi tamamlanarak hizmete girdiğinde, Bandırma Körfezi´nde yeniden denize girilebilecek.
İhale süreçleri tamamlanan, inşa çalışmalarının ise Nisan 2020 tarihinde başlayacağı bildirilen Bandırma Entegre Su Projesi ile Bandırma Körfezi´nde kirlilik ortadan kalkacak, eskisi gibi denize girilebilecek.
2006 yılında Bandırma Belediyesi tarafından başlatılan, 2014 yılında Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin kurulmasıyla hızlanan Bandırma Entegre Su Projesi´nde son noktayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz koyuyor.
Yıllardır derin deşarj yöntemiyle evsel atık ve kanalizasyon atıklarının bırakıldığı, kirliliğin toplum sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığı Bandırma Körfezi´nde hayata geçirilecek olan Bandırma Entegre Su Projesi´nin ihale süreçleri tamamlandı. Tesisin tam olarak devreye alınmasıyla birlikte kirlilik ortadan kalkacak, geçmiş yıllarda vatandaşların denize girdiği Bandırma Körfezi, eski günlerine geri dönecek.
Yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla tesisin tamamlanacağını söyleyen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, ?Bu yatırımın % 86´lık bölümü hibe, % 9,6´lık kısmı öz kaynaklarımızdan % 6,4´lük bölümü de Çevre Bakanlığı tarafından karşılanacak.? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı 2. Birleşiminde söz alan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, projeye gereken önemi verip çalışmaları hızlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı