Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma, kurtuluşunu kutladı

Bandırma, kurtuluşunu kutladı

Bandırma´nın kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlandı.

Bandırma´nın kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlandı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama törenine AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemini dile getiren konuşması Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Bandırma´nın kurtuluşunda en büyük gücün şehitlerimiz olduğunu vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

?Yurdumuzun işgalden kurtulması, ulusumuzun özgür ve onurlu bir yaşam sürebilmesi için hiç düşünmeden canlarından vazgeçtiler. Onlar cennette uçarken bize de bu özgür vatanı bıraktılar. Aziz şehitlerimiz, sizlere minnettarız. O yüce mertebe ile yer bulduğunuz yüreklerimizden sizlere dualar gönderiyoruz. Sizler, bu ülkeyi ayakta tutan en büyük gücümüzsünüz. Geçmişte olduğu gibi bugün de şehitlik mertebesine gözünü kırpmadan yürüyen kahraman evlatlarımız var. Size söz veriyoruz. Atatürk´ün kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.?

Ardından, Ayyıldıztepe ?Son Kurşun Anıtı?nda ikinci tören düzenlendi.

Gece ise Türk Sanat Müziği sanatçısı Hüseyin Turan, cumhuriyet alanında konser verdi.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma kurtuluşunu kutladı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false