Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma ?Kuşlara Bir Damla Umut? Projesine dahil oldu

Bandırma ?Kuşlara Bir Damla Umut? Projesine dahil oldu

Alanya İlçesi´nde stardı verilen ?Kuşlara Bir Damla Umut? projesi Bandırma´da öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya İlçesi´nde stardı verilen ?Kuşlara Bir Damla Umut? projesi Bandırma´da öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Antalya İli Alanya İlçesi Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu Müdürü Fatma Ayan´ın başlattığı ?Kuşlara Bir Damla Umut? projesi Türkiye´nin 81 ilinin yanı sıra ABD, Ukrayna ve Güney Kore´nin de aralarında bulunduğu 20 ülkede hayata geçirildi.
Proje kapsamında yurtiçi ve yurtdışından binlerce öğretmen ?Kuşlar Doysun, Çocuklar Gülsün? sloganıyla yola çıktı.
Alanya´da başlatılan proje hakkında bilgi veren Bandırma 17 Eylül İlkokulu Öğretmeni Şirin Yurtalan, projenin mimarı Fatma Ayan isimli öğretmene ?Kuşlara Bir Damla Umut? isimli proje içinde kendilerinin de yer almak istediklerinin bildirildiğini açıkladı.
27 Aralık günü farkındalık yaratabilmek, çevre bilinci oluşturmak için ?Bandırma 17 Eylül İlkokulu Şirinler sınıfı olarak bir grup öğretmenle birlikte kuş evlerimizi yemliklerimizi okulumuz bahçesine astık? şeklinde konuşan Yurtalan, ?Bandırma´ da başlattığımız bu projeye Eti Holding Ortaokulu Anasınıfı öğretmeni Hediye Terzioğlu ve Şehit Teğmen Doğuş Anasınıfı öğretmeni Sinem Kavak da öğrencileriyle destek oldular.? dedi.
?Dünya bir günlüğüne de olsa çocuklarımızın sevgisiyle yarattığı güzellikle ısındı? diyerek sözlerini devam eden Yurtalan, ?27 Aralık günü 7 ´den 70´e binlerce öğretmen ve öğrencinin katıldığı çevreci bir etkinlik oldu. Amacımız atık malzemeler kullanılarak hazırlanmış yemlikleri ağaçlara asarak bu kış günü kuşlara destek olmaya çalıştık. Adı üstünde bir damla. Biz bir kaç kuşun belki bir kaç saatlik açlığını gidereceğiz. Belki de o yemlikler kuşlara bile nasip olmayacak. Yağmurla akıp gidecek, böceklere nasip olacak ama olsun varsın yemesinler. Asıl amacımız çocuklarımıza bir farkındalık oluşturmak. İlerde elinde sapanla kuşları öldüren, Bahtiyar´ın boğazını sıkan vahşi insanlar yerine onlara küçükken bu sevginin aşılandığı bireyler yetiştirmek.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli