Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Limanında batan gemideki konteynırlar çıkarılıyor

Bandırma Limanında batan gemideki konteynırlar çıkarılıyor

Bandırma Limanında geçen ay batan gemiden ilk konteynır çıkartıldı.

Bandırma Limanında geçen ay batan gemiden ilk konteynır çıkartıldı. Çelebi Limanı´ndan yük aldığı sırada hatalı yükleme sonucu yan yattıktan sonra batan ´Ali Ağa´ isimli kargo gemisindeki konteynırların çıkarılmasına sabah saatlerinde başlandı.
100 ton kaldırma kapasitesine sahip olan ?Herkül´ adlı yüzer vinç, 78´i ambarda, 15´i güvertede bulunan toplam 93 konteynırı 15-20 gün içinde çıkartacak.

Gemide bulunan konteynırların en ağırının ise 26 ton civarı olduğu bildirildi. Geminin batmasının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, kazanın ardından ilk olarak çevre kirliğinin önüne geçmek için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek ikinci aşama olan konteynırların çıkarılma işlemine geçildiğini söyledi. Şalcı ?Eti Maden´e ait konteynırları denizden çıkartma işlemi bu sabah itibariyle başladı. İlk konteynırı sorunsuz bir şekilde çıkarttık. Rıhtımda insan sağlığına ve kazalara yönelik geniş güvenlik önlemleri alındı. Tahminen 15-20 gün içinde çıkarma işlemi sona erecek.? dedi.
Haber: E. Özcan-T. Dalgıç



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli