Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Gürer: ?Belediyeden vergi indirimi istedik, bindirim geldi?

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit  Gürer: ?Belediyeden vergi indirimi istedik, bindirim geldi?

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, ?Lokantacı esnafı bir yıldır kapalı. Pandemi bu sürede azaldı mı? Demek ki, pandeminin yayılmasından biz sorumlu tutulamayız? dedi.

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, ?Lokantacı esnafı bir yıldır kapalı. Pandemi bu sürede azaldı mı? Demek ki, pandeminin yayılmasından biz sorumlu tutulamayız? dedi.
Odanın 32 yıllık başkanı Gürer, ?Bu süreç içinde ne genelde, ne de yerelde hiçbir yönetici bizi ziyaret etmedi. Sorunlarımızı dinlemedi. Manevi açıdan bile olsa destek vermedi? diye konuştu.
BELEDİYEDEN İNDİRİM İSTEDİK, BİNDİRİM GELDİ
Bandırma Belediye Başkanlığına Oda yönetimi olarak iki kez yazılı başvuru yaparak, üyelerinin eğlence, ilan-reklam vergilerinde en az yüzde 50 indirim istediklerini belirten Gürer, şunları söyledi:
?Belediyemize başvurularımızda, lokantacı esnafının durumlarını anlattık. Belediyenin 2021 yılı bütçesinde, bu vergilerin ez az düzeye, ya da yüzde 50 oranında indirilmesini, ödemelerimizin ertelenmesini istedik. İndirim değil, bindirim yaptılar. Vergilerimize yüzde 35 oranında zam yapıldı. Esnaflar, bu zor günlerinde kendilerine yapılan bu haksızlığı unutmaz. Sessiz çoğunluk, sandıkta bunun mutlaka hesabını sorar. Üzüldüğüm bir konu ise şudur. Belediyede, mecliste liyakat sahibi kişiler kalmadı. Liyakat sahibi olanlar ya görevden uzaklaştırıldı, ya da küstürüldü.?
Geçen yılın mart ayında Odalarının 460 olan üye sayısının, bu yılın mart ayına göre 412´ye düştüğünü vurgulayan Gürer, ?Esnafın SSK ve vergi borçları, 2 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmelidir. Hatta hibe yardım yapılmalıdır. Zaten bu desteğin verilmesi gerektiği de Anayasa´da var. Esnaf, bitme noktasında. Bu ülkede küçük esnaf, bu koşullarda artık yaşayamaz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli