Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Muhtarlar Derneği´nden açıklama

Bandırma Muhtarlar Derneği´nden açıklama

?Sosyal medyadan hakkımızda itham ve iftiralarda bulunanlar hakkında yasal başvuru yapılmıştır?

Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu´nun başkanlığındaki Bandırma Muhtarlar Derneği, kamuoyuna bir açıklama yaptı.
Açıklamayı aşağıda sunuyoruz:
?Bandırma Muhtarlar Derneği olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası tarafından finanse edilip Bandırma Kaymakamlığı işbirliğinde düzenlenen ?Kadın Muhtarlar Akademisi´ adlı projemiz 16.10.2017 tarihinde başlayıp 16.10.2018´de başarıyla tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında İçişleri Bakanlığı´mızın, derneğimizi yükümlü tuttuğu emir ve usullere uyularak Türkiye´nin 81 ilinden 100 kadın muhtarımız ve ilçemizden 50 kadınımız ağırlanmış, İçişleri Bakanlığı´ndan gelen görevliler ve 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 4 gün boyunca eğitimler verilmiştir. Bu projenin denetimleri her ay proje işbirlikçimiz Bandırma Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılarak 6 ayda bir de İçişleri Bakanlığı´na raporları sunulmuştur. Projemizin, İçişleri Bakanlığı´nın tüm Türkiye´deki projeleri arasında dereceye girmesi de derneğimiz yönetimi ve Bandırma´mızın tanıtımı açısından büyük bir başarı olarak gurur kaynağımızı oluşturmuştur.
2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte bazı kişiler, sosyal medya hesaplarından, doğrudan dernek başkanımız sayın Nur Hancıoğlu´nu ve dernek yönetimimizi hedef alarak, başkanımız Hancıoğlu´nun bir toplantıdaki konuşmasını da izinsiz paylaşıp, kendisine ve dernek yönetimimize ağır itham ve iftiralarda bulunmuşlardır.
Derneğimiz yönetimi, bu itham ve iftiraları yapanlar ve bunları paylaşanlar, yorum yapanlar hakkında adli makamlara başvuruda bulunma kararı almıştır. Buna paralel şekilde dernek başkanımız sayın Nur Hancıoğlu, 05.12.2018 tarihinde, hiçbir dayanağı bulunmaksızın, başkanımız ve yönetim kurulumuzun onur ve gururunu kırmaya yönelik itham ve iftiraları yapanlar, sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli belgeleri de ortaya koyarak Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunmuştur.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı