Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma okullarına yeni yapılanma yolda

Bandırma okullarına yeni yapılanma yolda

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Bandırma´da yaşayanların nezaketi ve kent kültürleri çok yüksek? dedi.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Bandırma´da yaşayanların nezaketi ve kent kültürleri çok yüksek? dedi.
İlçede yaşayanların eğitim düzeylerinin genelde yüksek oluşuna dikkati çeken Yazar, şu değerlendirmede bulundu:
?İlçemizdeki kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri, genelde görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabası içinde bulunuyorlar. Ancak, Kaymakamlıkla aralarında bir koordinasyon eksikliği vardı. Şimdi, bunu giderme yolunda önemli adımlar attık.?
EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARINDA YENİ DÜZENLEMELER
Millî Eğitim Bakanlığı´nın programı doğrultusunda, 2019 yılında, ülke düzeyinde ikili eğitim-öğretim yapan okulun kalmayacağını vurgulayan Yazar, buna paralel şekilde, Bandırma´da da çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yakınlarındaki yeni Anadolu Lisesi binasının tamamlanmak üzere olduğuna işaret eden Yazar, şöyle konuştu:
?Bu binanın, eylül ayına kadar biteceğini tahmin ediyoruz. Valiliğimizin de onayıyla bu binaya Şehit Mehmet Günenç ve Ayyıldız Anadolu liselerini taşımayı plânlıyoruz. Bu iki okulu, aynı binada, tek okul çatısı altında toplamayı düşünüyoruz. Yine aynı bölgeye Bandırma Ortaokulu, Vecihibey İlkokulu ve Evyapan İlkokulu da gidecek. Boşalacak Bandırma Ortaokulu binasında, vatandaşlarımızı, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki bazı kurslarla buluşturmak amacındayız. Yine boşalacak Evyapan İlkokulu´nu ise Bandırma´nın ihtiyacı olan bir ?gençlik merkezi?ne dönüştürmeyi hedefliyoruz. Boşa çıkacak olan Vecihibey İlkokulu´nun ise tarihi ismini korumak adına burada ?Vecihibey Anaokulu´nu bırakabiliriz. Tabii, bu düşüncelerimizi valiliğimize sunacağız. Son kararı valilik makamı verecek.?
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile çok iyi bir iletişim içinde bulunduklarını vurgulayan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Sayın valimizin tüm il düzeyinde olduğu gibi Bandırma´ya da en iyi hizmetin sunulması odaklı bakışından çok memnunuz? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli