Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma okuluna 4 proje desteği

Bandırma okuluna 4 proje desteği

Avrupa Birliği´nin ?Erasmus? projeleri kapsamında, Türkiye´den 209, Balıkesir ilinden kabul edilen 9 projenin 5´i Bandırma´dan Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği fonlarından yararlandığı 4 projeyi sürdürüyor.

Avrupa Birliği´nin ?Erasmus? projeleri kapsamında, Türkiye´den 209, Balıkesir ilinden kabul edilen 9 projenin 5´i Bandırma´dan
Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği fonlarından yararlandığı 4 projeyi sürdürüyor. Bandırma´ya bağlı Edincik Mahallesi´nde bulunan sağlık eğitimi veren lisenin müdürü Kürşat Doğan, Avrupa Birliği´nin ?Erasmus? projeleri kapsamında, Türkiye´den 209, Balıkesir ilinden kabul edilen 9 projenin 5´inin Bandırma´dan olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?Bandırma´dan kabul edilen bu beş projenin de dördü, okulumuza, biri ise Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne ait bulunuyor. Okulumuza ait olup 54 öğrencimizin katıldığı bu dört proje, halk sağlığı, tıp bilişimi, yaşlı bakımı ve hemşirelik stajını kapsıyor. Kasım 2015-Nisan 2016 ayları arasını kapsayacak projeler kapsamında öğrencilerimiz, Belçika, Fransa, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyetlerinde araştırmalarda bulunup deneyim kazanacaklar.?
Avrupa Birliği´nden sağlanan 350 bin Euro´luk destekle gerçekleştirdikleri bu projelerin, öğrencileri için çok yararlı olduğuna, onlara bilgi ve deneyimlerinin yanı sıra özgüven de sağladığına dikkati çeken Doğan, ?Bu yabancı ülkelerdeki incelemelerimiz sırasında, 2-3 hafta içinde onlarla bulunduğumuz durumu kıyaslama olanağı buluyoruz. Onlar hangi konularda bizden ileri veya geri, biz ne durumdayız, bunları değerlendirip gerekli önlemleri alıyoruz? dedi.
4 yıllık bir okul olup hemşire, acil tıp teknisyeni ve anestezi teknisyeni yetiştiren Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vererek, 40 öğrenciyi sağlık camiasına kazandırmıştı. Müdürlüğünü M. Kürşat Doğan, yardımcılıklarını Nevin Özdeş ve İrfan Adışen´in yaptığı okulda halen 450 öğrenciye, 30 öğretmen eğitim-öğretim veriyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli