Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 6 yaşında

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 6 yaşında

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin 6. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin 6. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
23 Nisan 2015 tarihinde ?Geleceğe Açılan Köprü´ sloganı ile yola çıkan üniversitenin, bu özel ve anlamlı günde 6. kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşamakta oldukları sözlerine mesajında yer veren Rektör Özdemir, devamında şunları kaydetti: ?23 Nisan tarihinin, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gün olması ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor olması, Üniversitemizin kuruluş günü olan 23 Nisan´ı bizler için daha da anlamlı kılmaktadır. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizin güvencesi, yarınımızın umududur. Şehrimizin başta eğitim ve kültür hayatı olmak üzere sanayi, ekonomi, sağlık, spor ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan üniversitemiz, tek yükü umut olan, bu umudu tüm yurda taşıyan ve umudun simgesine dönüşen Bandırma Vapuru´ndan ilham alarak belirlemiş olduğu ?SEN UMUT OL´ eğitim mottosu ile insanlık için umut olacak nesiller yetiştirmektedir. Üniversitemiz bugün itibariyle 506´sı akademik, 266´sı da idari kadroda görev yapmak üzere toplamda 772 personeli ve 15.721 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Tıp Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi olmak üzere 10 fakülte; Bandırma M.Y.O., Gönen M.Y.O., Manyas M.Y.O.,, Erdek M.Y.O., Susurluk M.Y.O.,, Sağlık Hizmetleri M.Y.O., Adalet M.Y.O., Denizcilik M.Y.O. ve Bandırma OSB Teknik Bilimler M.Y.O. olmak üzere 9 meslek yüksekokulu; ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulu ve Rektörlük bünyesinde 2 bölümümüz bulunmaktadır. Diğer yandan, lisansüstü eğitim veren Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Gönen Jeotermal Enstitüsü olmak üzere 4 enstitümüz mevcuttur. 10 yerleşkede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Üniversitemizde, 88 ön lisans ve lisans, 43 lisansüstü olmak üzere toplamda 131 bölüm ve programda eğitim-öğretim faaliyeti devam etmektedir. Üniversitemiz, ülkemizde ve dünyada değişen ihtiyaçları merkeze alarak açmış olduğu bölüm ve programlarında tecrübeli, genç ve dinamik akademik kadrosu, araştırmaya dayalı, uygulamalı ve yüksek teknoloji destekli eğitim modeli ile eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası düzeyde sürdürmektedir.? Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı