Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi basın mensuplarını ağırladı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi basın mensuplarını ağırladı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı periyodik olarak düzenlemekte olduğu basın toplantıları çerçevesinde, üniversitenin Merkez Yerleşkesinde kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı periyodik olarak düzenlemekte olduğu basın toplantıları çerçevesinde, üniversitenin Merkez Yerleşkesinde kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek katıldı.
Üniversite olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek gelişmeleri paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Covid-19 sürecinin ardından yeni dönem için heyecanlı olunduğunu belirterek ülkemizdeki diğer üniversiteler gibi yeni dönemde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde de yüz yüze eğitim sürecine girileceğinin müjdesini verdi.
Öncelikle Covid-19 sürecindeki eğitim-öğretim dönemiyle ilgili durum değerlendirmesi yapan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin pek çok üniversiteden önce daha önce uzaktan eğitime geçtiğini, bu dönemin hem öğrenciler hem de akademisyenler için başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü, uygulamalı eğitimler konusunda da sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Özdemir, 20 Eylül 2021 Pazartesi günü 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine yüz yüze eğitim ile başlanacağını açıkladı. Yeni dönemde yüz yüze eğitim ile birlikte belli oranda online eğitim modelinin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
Diğer yerleşkelerle ilgili de bilgiler paylaşan Rektör Özdemir, Edincik Yerleşkesi´nde Deniz Bilimleri Öğrenme Merkezi ile Marmara Akvaryumu´nun yapımının tamamlandığı ve yakında açılışının yapılacağı, Gönen Meslek Yüksekokulu´nda, Gönen Kaymakamı Aslan Yurt´un öncülüğünde ?Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Yerleşkesi Ek Eğitim ve Sosyal Tesis Binaları Yapım Protokolü? çerçevesinde yeni eğitim binası için çalışmaların sürdüğünü, Susurluk´ta da yeni yerleşke arazisi içerisinde spor tesisleri için çalışmaların başladığını ifade etti. Eski Pertevniyal Hastanesi için Balıkesir Valiliği, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arasında protokol imzalandığını ve Bandırma Belediyesi´nin 1 yıl içerisinde binanın restorasyonunu gerçekleştirerek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne teslim edeceğini ve üniversitenin bu binayı başta kent müzesi olmak üzere farklı amaçlarla kullanacağını belirtti.
BANÜ Teknokent projesi hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Özdemir, Kurucu Heyeti teşekkül eden ve Merkez Yerleşke içerisinde yapılması planlanan teknokente bağlı olarak, kurulmakta olan Marmara OSB içerisinde de bir binanın hizmet vermesinin kararlaştırıldığını ve Marmara OSB´nin merkezinde yer alacak BANÜ Teknokent ek hizmet biriminin inşaatının Marmara OSB tarafından üstlenildiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı