Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Arıoğlu:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Arıoğlu:

?Bandırma ve Erdek´te arkeoloji çok zengin?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, YÖK´ün, üniversitelerine, ?İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi? ile ?Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi?nin açılışına onay verdiğini, Hukuk Fakültesi konusunu ise şimdilik askıda bıraktığını açıkladı. YÖK´ün, bu iki yeni fakültenin açılışı ile ilgili olarak onay yazısının Bakanlar Kurulu´na gönderildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını vurgulayan Arıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
?Eski ismiyle ?Edebiyat Fakültesi´ olarak bilinen ?İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi´nin Bandırma ve yöresi için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu fakültemiz bünyesinde, öncelikle Arkeoloji Bölümü´nü açmak istiyoruz. Çünkü Bandırma ve yöresi, tarihi ve ören yerleri açısından çok zengin. Bandırma´da Daskyleion, Erdek´te ise Kyzikos ve Zeytinliada gibi önemli ören yerleri bulunuyor. Bu bölgelere her yıl, sadece yaz aylarında, ortalama 1-1,5 aylık dönemlerde kazılar yapmak için Muğla, Erzurum gibi uzak kentlerden arkeologlar ve arkeoloji öğrencileri geliyor. Arkeoloji Bölümü´nü kurduğumuz takdirde, bu ören yerlerinde kendi arkeologlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan alacağımız izinle 12 ay kazı yapma olanağı bulacağız.?
Arkeoloji Bölümü´nde çalışmak için daha şimdiden birçok öğretim üyesinin, üniversitelerine çalışma başvurusu yaptığına işaret eden Arıoğlu, şunları söyledi: 

?Hâlen 11 bin dolayında öğrencimiz var. Bunların ağırlığını, Bursa, İzmir, Manisa, Yalova, İstanbul oluşturuyor. Karadeniz, İç Anadolu bölgeleri, Adana ve hatta Hakkari´den gelen öğrencilerimiz var.
Kısacası, ülkemizin hemen hemen her yerinden gelen öğrencilerimiz bulunuyor. İstanbul´dan gelen öğrencilerimiz, Bandırma´yı yakınlığı ve ulaşım rahatlığı nedeniyle tercih ettiklerini söylüyorlar. Ancak, önümüzdeki dönemde, bugüne kadar hiç yapılmayan bir çalışmayı gerçekleştirerek, öğrencilerin, tercihlerini yapacakları bahar aylarında, üniversitemizi ülke düzeyinde tanıtmak amacıyla bir tanıtma atağına geçeceğiz. Şimdi, bunun altyapısını hazırlıyoruz. Amacımız, üniversitemizi, ülkemiz genelinde çok daha iyi tanıtarak, öğrenci tercihlerini ve buna bağlı şekilde de öğrenci kalitesini artırmaktır. Bu arada, üniversitemizde çalışmak için çok sayıda öğretim üyesi de başvuruda bulunuyor. Bu konuda çok dikkatli ve titiz davranıyor, bu kişilerin dosyalarını çok iyi inceleyerek, idealist bir çizgide bulunanları tercih ediyoruz.?
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, hâlen üniversitelerinde 156 personelin görev yaptığını, çıkardıkları ilanlara yapılacak başvurulardan alınacak yeni personelle bu sayının, birkaç ay içinde 202´ye yükseleceğini sözlerine ekledi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı