Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne ?Optisyenlik? bölümü düşünülüyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne ?Optisyenlik? bölümü düşünülüyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, yeni bölümlere hazırlanıyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, yeni bölümlere hazırlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi kapsamında elektrik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri açmayı planladıklarını belirtti. Yüksek Öğrenim Kurulu(YÖK) onay verdiği takdirde ?Ulaşım Mühendisliği? bölümünü de açmayı düşündüklerini vurgulayan Özdemir, şunları aktardı:
?Spor Bilimleri Fakültemizde dört bölümümüz var. Denizcilik Fakültemize ?Gemi Malzemeleri ve İnşaatı´ bölümünü açmayı plânlıyoruz. Önümüzdeki dönemde, YÖK´ten izin alabilirsek üniversitemize 6 lisans ve 6 ön lisans olmak üzere 12 yeni bölüm kazandırmak istiyoruz. Manyas Meslek Yüksek Okulu´muza 3 yeni medya iletişim bölümü ile birlikte ?Bankacılık´ ve ?Sigortacılık´ bölümlerini açacağız. Gönen Meslek Yüksek Okulu´na ?Bilgisayar´ bölümü kazandıracağız. Bandırma Meslek Yüksek Okulumuza ?Gözlükçülük´ eğitimi veren ?Optisyenlik´ bölümünü açma düşüncesindeyiz. YÖK´ten izin alırsak açacağımız bu bölümün ilgi görmesini bekliyoruz.?
GÖNEN´İ SAĞLIK TURİZM MERKEZİ YAPMA ADIMI
Gönen´i ?Termal Sağlık Turizmi?nin merkezi yapmak amacıyla adım attıklarını da belirten Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:
?Gönen´deki Meslek Yüksek Okulumuzda fiziksel tedavi ve rehabilitasyon bölümü kurmak istiyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile bu konuda işbirliği yaparak Gönen´i termal sağlık kentine dönüştürmek amacındayız. Kurmak istediğimiz bölüm için hâlen boşta bulunan ?Derman Otel´in tahsisi için girişimlerimiz sürüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda üniversitemize açılmasını hedeflediğimiz Tıp Fakültesi´nin de temellerini atmak istiyoruz.?
Haber ; Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli