Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin vefası

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin vefası

2021´i, Bandırmalı seramik sanatçısı Zehra Çobanlı yılı ilan etti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2021´i, ?Zehra Çobanlı Yılı? ilan etti.
Üniversite yönetimi, 2021 yılı için bastırdığı masa takvimlerinde, Bandırmalı seramik sanatçısı ve akademisyen Zehra Çobanlı´nın eserlerinin fotoğraflarına yer verdi.
Takvimde, Zehra Çobanlı hakkında da şu bilgi verildi:
?Seramik sanatçısı, akademisyen, Bandırma doğumlu. 1981 yılında, Marmara Üniversitesi, G.S.F. Seramik Bölümü´nü bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi´nde yüksek lisans ve Marmara Üniversitesi´nde, sanatta yeterlilik yaptı. 1986-1989 yıllar arasında, Avustralya´da yaşadı. 1981 yılında başladığı Marmara Üniversitesi´ndeki görevini, 1989-2013 yılları arasında, Anadolu Üniversitesi´nde sürdürdü. 1993-1994 yıllarında, Japon Manbusho bursunu kazanarak, Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi´nde bulundu. Hollanda, İtalya, Almanya, Finlandiya, Amerika, Japonya, Avustralya, Polonya, Kore, Çin, Yeni Zelanda ve Meksika gibi ülkelerdeki çeşitli müzelerde, seramik-cam merkezlerinde eserlerini sergiledi ve sempozyumlara katıldı.
1996 yılında profesör oldu. 30´un üzerinde kişisel sergi açtı. 100´ün üzerinde ulusal ve uluslararası seramik ve tasarım yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yaptı. Yurt dışında Art Residency programlarına davetli sanatçı olarak katıldı. Devlet seramik yarışmalarında, Mino Seramik Yarışması´nda ve Kore Bienali´nde çeşitli ödüller aldı. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik düzenledi. 2015 yılında Uluslararası Seramik Akademisi(AC) üyeliğine seçildi.
Merkezi Japonya´da bulunan Uluslararası Seramik Sanat Eğitimi ve Değişimi Derneği´nin(SCCAEE) kurucu üyesi ve başkan yardımcısı, aynı zamanda Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği´nin(SSED) kurucusu ve başkanıdır. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda, müzelerde eserleri bulunmaktadır. 2013 yılından bu yana sanat çalışmalarını, Eskişehir´deki Zehra Çobanlı Sanat Merkezi´nde sürdürmektedir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli