Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı:

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı:

?Bu yıl 7 milyon lira gelir bekliyoruz?

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Bandırma bölgesinde 129 bin hektarlık alanın 88 bin hektarının verimli orman, 41 bin hektarlık alanının ise bozuk orman olduğunu belirtti. Müdürlüklerine bağlı Bandırma, Susurluk, Manyas, Gönen, Erdek ve Marmara adalarında 366 bin hektar orman bulunduğuna işaret eden Nişancı, şunları söyledi:
?Geride bıraktığımız yaz aylarında, bölgemizde ciddi bir orman yangını yaşanmadı. Bandırma´da, Karadağ bölgesinde bir, Erdek´te bir, Gönen´de iki ve Susurluk´ta bir gözetleme kulemiz var. Geçen yılki kârımız 4 milyon 699 bin lira olmuştu. Hâlen bilançolarını çıkardığımız 2017´nin kârını ise yaklaşık 7 milyon lira olarak tahmin ediyoruz. Yani bir önceki yıla göre % 52 kâr artışı bekliyoruz. Giderlerimiz de % 22 azaldı.? 

Kapıdağ´ın, ekolojik açıdan çok zengin olduğuna dikkati çeken Nişancı, Bakanlık tarafından, tapulu arazisi olan orman köylüsüne % 65, orman köylüsü olmayıp tapulu arazisi bulunan köylüye ise ceviz, badem, zeytin gibi ürünler için % 25 fidan desteği verildiğini açıkladı.
Ülkemize olduğu gibi bölgemize de yeni verimli orman alanları kazandırmak için çaba harcadıklarını vurgulayan Nişancı, şunları söyledi:
?Bundan 10 yıl önce ülkemizin verimli orman varlığı % 18´di. Bugün, bu oran % 25´e ulaştı. Yaşlı ormanlarımız gençleştirmek ve mevcut ormanlarımızı korumak için çaba harcıyoruz. Böylece gelirlerimiz de artıyor. Ormanlarımızı sürdürebilir duruma getirmek ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli