Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma OSB´ne Teknik Meslek Yüksek Okulu kuruluyor

Bandırma OSB´ne Teknik Meslek Yüksek Okulu kuruluyor

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu için 17 Eylül Üniversitesi ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

17 Eylül Üniversitesi, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği protokolü imzalayarak Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu kurulması için önemli bir adım atmış oldu.
Protokolle; 17 Eylül Üniversitesi ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu kurulması ve kurulacak olan bu meslek yüksekokulunun eğitim binası, laboratuvar ve atölyelerinin Bandırma Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından yapılması ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nin bünyesinde bulunan firmaların, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak için üniversitede bilgi birikimi ve teknolojik altyapıyı kullanarak ortak çalışmalar yapılması hedefleniyor.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, protokol imza töreninde, ?Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda da Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar başta olmak üzere, Gönen´deki kamu ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek görmekteyiz. Organize Sanayi Bölgesi´nde kuracağımız Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu için de birlikte somut adım atmış olduk. Üniversite olarak üçüncü yılımızı doldurduk ve her alanda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu-üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak için de gayret ediyoruz. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TEKNOKENT açma planlarımızı önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda da en büyük desteği Organize Sanayi Bölgesi´nden almayı umut ediyoruz. Kamu-üniversite-sanayi ortak çalışma açısından Organize Sanayi Bölgesi´nin içinde de bir yer düşünebiliriz. Bandırma OSB Teknik Meslek Yüksekokulu için ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu yeni program açma tekliflerimizi YÖK´e ileteceğiz. Yeni açılacak Bandırma OSB Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Kaynak Teknolojisi ve Kimya Programlarını YÖK´ten talep edeceğiz. Yeni Meslek Yüksekokulun teknik programlar ağırlıklı bir meslek yüksekokulu olmasını istiyoruz.? diye konuştu.
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, ?Bu bir başlangıç protokolü. Üniversitemizle Ar-Ge çalışmalarını da fazlasıyla artırmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu Türkiye için de oldukça faydalı olacaktır. Gelişmekte olan bir sanayi bölgesine sahip olduğumuz için bu çalışmaların etkili olacağını düşünüyorum. Kamu-üniversite-sanayi iş birliği anlaşmalarını çok önemsiyoruz. Sanayiciliğin üniversite ile iç içe olmasını istiyoruz. Sanayiciler yatırım yapacakları yerlerdeki nitelikli işgücü ile altyapıyı çok önemsiyor. Ortaya çıkabilecek bu eksikleri de üniversitemiz ile olan çalışmalarla gidermiş olmayı umut ediyoruz.? dedi.
Konuşmalar sonrasında, işbirliği protokolünün imzalanmasına geçildi. Üniversite Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar protokolü imzaladılar.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli