Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Protokolü Yeni Yenice´deydi

Bandırma Protokolü Yeni Yenice´deydi

Kaymakam Yazar, karne verdi

Okulların yarıyıl tatiline girmeleri nedeniyle öğrenciler karne heyecanı yaşıyor.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da ilçeye bağlı Yeni Yenice Mahallesi´ne giderek ilkokul öğrencilerine karne verip onların sevinçlerine ortak oldu. Yazar ile birlkte Yeni Yenice´ye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansu ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç da gitti. Müdürlüğünü Ayla Çınar´ın yaptığı okuldaki 34 öğrenciye karnelerini Kaymakam Yazar ve yanındaki müdürlerin yanı sıra mahallenin muhtarı İbrahim Okyay verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, karne dağıtım töreninde gazetecilere bilgi verdi. Kılıçgil, şunları söyledi:
"Bugün itibariyle 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönemini tamamladık.
Karne dağıtım törenimiz Yeni Yenice Köyü İlkokulumuzda kaymakamımız Günhan Yazar, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte yapıyoruz.
Bandırma´da bugün itibariyle 1600 öğretmen görevli olup 24 bin öğrencimiz karne alıyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerimiz bugün itibariyle 15 günlük yarıyıl dinlenme tatiline giriyorlar. 5 Şubat 2018 tarihi itibariyle de ikinci öğretim yılına başlayacağız.
Öğrencilerimizin velileriyle, anne babalarıyla, ortaklaşa karar vererek, güzel bir dinlenme süresi geçirmelerini istiyoruz."
Okuma kültürünün Bandırma´da yerleştiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil, "Bakanlığımız aracılığıyla öğrencilerimize 10 bin kitap dağıttık. Dağıtım devam ediyor. Bir-iki ay içinde bu sayı 25 bine ulaşacak. Kitap okuma kültürü Bandırma´da zaten oturdu ve bunu biz ödev olarak algılamıyoruz. Öğrencilerimiz tatilde keyifle severek, isteyerek kitap okusunlar. Bunu tavsiye ediyorum kendilerine. Bunun dışında oyun oynamalarını, anne babalarıyla sinema ve tiyatroya, sportif, sosyal etkinliklere zaman ayırmalarını güzel bir şekilde dinlenmelerini tavsiye ediyorum." dedi.
Kaymakam Günhan Yazar da, "Eğitim-öğretim yılının ilk yarısını olumsuz bir olay olmadan kapattık. Bir Fen Lisesi öğrencimiz beyin kanamasından rahmetli oldu. Özellikle onu bugün anmak istiyorum. Çocuklarımızın eğitimi çok önemli ama çocuklarımızın can güvenliği sağlığı da onun kadar önemli. Önümüzdeki döneme de inşallah öğretmenlerimiz-öğrencilerimiz dinlenerek gelecekler" diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli