Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bandırma sokaklarında çiğ süt satışı yasaklandı

Bandırma sokaklarında çiğ süt satışı yasaklandı

Bandırma´da çiğ süt satışları yasaklandı. Bundan böyle üreticiler sütlerini sokaklarda satamayacak.

Bandırma´da çiğ süt satışları yasaklandı. Bundan böyle üreticiler sütlerini sokaklarda satamayacak. İlçede bulunan şarküteri ve bakkallar ancak ari işletme belgesine sahip işletmelerin sütlerini satabilecek. Yapılan denetimlerde ari süt belgeli işlemlerin sütünü satmadıkları tespit edilen bakkal ve şarküterilere idari para cezası uygulanacak.        

Balıkesir genelinde ari işletme belgesine sahip işletme sayısı 18 olurken Bandırma´da 3, Erdek ve Gönen´de ise 3 işletme bulunuyor.
Öte yandan Bandırma Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler 27 Nisan 2017 tarihinde resmi gazetede çıkan tebliğe göre ilçede bakkal ve şarküterilerde süt satışlarını mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde ari işletme belgesine sahip olmayan işletmelerin sütlerini satan bakkal ve şarküteriler hakkında idari para cezası uygulandı. Denetimlerin önümüzdeki günlerde daha da sıklaştırılacağı öğrenildi.
Haber Merkezi



Ahmet Sert
5.07.2021 11:39:19
Yazıklar olsun, 5 tl ye süt alıyorduk, şimdi 7-8 tl olacak, bu pandemi ve pahalı yem zamanı köylüye destek olacağınız yerde, köstek olmak yakışmadı. Bugün pazara çıktım, köylülerin hepsini geri çevirmişler. 50 den fazla yaşım var, çocukluğumdan beri açık süt alırız. Ne bir hastalık duydum ne de gördüm. Fakat paketleniş, işlenmiş gıdalardan dolayı kanser dahil bütün hastalıklar tavan yapmış durumda. Paket süt sağlıklıymış, külahıma anlatın siz onu.

  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı