Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Ticaret Borsası, 2016´yı değerlendirdi

Bandırma Ticaret Borsası, 2016´yı değerlendirdi

Bandırma Ticaret Borsası´nın yılda en az iki kez yaptığı ?genişletilmiş kurullar toplantısı?nın ilki gerçekleştirildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Enis Edin´in de hazır bulunduğu geleneksel nitelikli toplantıya Borsa´nın meslek komitesi üyeleri, kadın girişimciler kurulunun yanı sıra bölgemizdeki Borsa üyeleri de katıldı.
Eken Prestige Oteli´ndeki toplantıda ilk konuşmayı, Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek yaptı. Tunçbilek, 2017 yılının tüm üreticiler için bereketli geçmesini, yeni yılın yeni umutlar getirmesini diledi.
Ardından konuşan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin de konuşmasında, şunları söyledi:
?Bandırma Ticaret Borsası, 77 yıldır değişimleri zamanında okuyarak, hızlı adapte olup aksiyon alarak başarılı ve öncü çizgisini sürdürmüştür. Borsamızın geçmişten gelen deneyimleri ve gelenekleri nedeniyle içinde bulunduğumuz dönemleri titizlikle analiz ediyoruz. Elde ettiğimiz verileri üst üste koyarak, gerektiğinde geçmişteki uygulamalarımızdan ders çıkararak en doğru kararları almaya çalışıyoruz. Gururla görüyoruz ki Borsamız, hububat piyasalarında Güney Marmara Bölgesi üreticilerinin, tüccar ve sanayicileri için güvendiği ve inandığı en önemli adreslerdendir. İlk gün söylediğimiz gibi görevde bulunduğumuz süre içinde daima ?şeffaf, dürüst, tarafsız, insan odaklı ve kamu çıkarını esas alan yönetin anlayışımızı´ sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.?
Sezgin, toplantıya katılanların düşünce ve önerilerini de dile getirdiği toplantıda soruları da yanıtladı.
Bölgemizde, 2016 yılındaki ürün rekoltesinin yüksek olduğuna işaret eden Sezgin, ?Verimin yüksek olmasında hepinizin payı var. Bu nedenle sizleri de kutluyor ve teşekkür ediyorum? dedi.
Ülkemizdeki 113 Borsa içinde kendini geliştiren ilk 9 Borsa arasında ikinci sırada yer aldıklarına dikkat çeken Sezgin, yeni hedeflerini şöyle anlattı:
?Şimdi hedefimizde lisanslı depoculuk var. Bunu gerçekleştirmek için Hazine´den 10 dönümlük araziyi de satın aldık. Nu konuda yeni yatırımlar yapacağız. Artık elektronik ortamda senetlerin el değiştirmesine de hazırlıklı olmalıyız. Dünyadaki yeniliklere ayak uydurmak zorundayız. Birkaç ay içinde, ?Ürün İhtisas Borsacılığı´na da geçeceğiz. Bu Borsacılığın 30 kurucusu arasında biz de yer alıyoruz.?
Borsalarının elektronik satış salonunda, 2016 yılında gerçekleşen işlem hacminde bir önceki yıla göre yüzde 32 artış gerçekleştiğini vurgulayan Sezgin, hükümetin son olarak aldığı buğday ithali kararının da doğru olduğunun altını çizerken, ?Sektördeki buğday fiyatlarının yükselmemesi ve buğdayın kalitesinin artması için Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla yaklaşık 120 bin ton buğday ithali yapılmasını yararlı görüyorum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli