Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Ticaret Borsası buğday ve kanoladan memnun

Bandırma Ticaret Borsası buğday ve kanoladan memnun

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi içinde bulunduklarını açıkladı.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi içinde bulunduklarını açıkladı. Yağmurların zamanında yağması, çiftçinin bilinçli üretim gerçekleştirmesinin alınan bu sonuçta etkili olduğuna dikkat çeken Sezgin, şunları söyledi:
"Toprak Mahsulleri Ofisi´nin de, Borsamızın elektronik satış salonunda fiyatlara müdahale etmesine rağmen, Borsaya gelen ürünün yüzde 99´unu tüccarlar alıyor. Çünkü, Ofisten daha çok para ödüyorlar."
KANOLA´YA BÜYÜK İLGİ
Bandırma ve yöresindeki kanola üretiminde büyük artış görüldüğüne de işaret eden Sezgin, şöyle konuştu:
"Geçen yıl, Borsamızın elektronik satış salonuna 1318 ton kanola gelmişti. Bu yıl ise 2510 ton geldi. Bölgemizde 10 bin ton dolayında gerçekleştirilen kanola üretiminin yaklaşık % 25´i Borsamızda satılıyor. Ülkemizde üretilen yağlı tohumlar, ihtiyacımızın yarısını bile karşılamıyor. Bu nedenle de ülkemiz, bu eksikliği ithalat yoluyla karşılamaya çalışıyor. Buna paralel olarak, son dönemlerde, başta kanola olmak üzere yağlı tohumlar üretimindeki canlanma ve artışı önemsiyorum."
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli