Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı:

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı:

?Bandırma´nın geleceğinin daha parlak olacağına inanıyorum?

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma´nın geleceğinin daha da parlak olacağına inandığını belirtti.
Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından plânlamada Bandırma´nın sanayi, Körfez bölgesinin ise turizm alanı kapsamına alındığına dikkat çeken Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu:
?Tabii ki, bir kentin kalkınmasında güçlü bir sanayinin varlığı çok önemlidir. Ancak biz, her fırsatta vurguladığımız gibi doğa ve çevre dostu bir sanayiden yanayız. Doğa ve çevreyle barışık, insan sağlığına zararı bulunmayan bir sanayinin, Bandırma´nın gelişmesinde son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu düşüncemizi de her platformda dile getiriyoruz.?
ÜNİVERSİTEMİZİ ÇOK ÖNEM-SİYORUZ
Bir kentin gelişmesinde en önemli kurumların başında üniversitelerin geldiğinin de altını çizen Kılkışlı, şunları söyledi:
?Bu bağlamda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizi de çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Öğrenci demek, o kentin ekonomisine sıcak olarak katılan para anlamındadır. İnanıyorum ki, üniversitemiz, her geçen gün büyüyerek gelişecek, Bandırma´nın gelişmesinde önemli bir lokomotif işlevi görecektir. Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in, bu konudaki çabalarını da takdirle karşılıyoruz. Üniversitemizin, ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına girme yolunda güvenilir ve umut verici adımlarla ilerlediğini düşünüyorum.?
İL OLMA KONUSU SİYASİ BİR KARARDIR
Bandırma´nın yıllardır süren il olma hayâli konusunda da düşüncelerini açıklayan Kılkışlı, ?Bandırma, elbette ki il olmayı hak ediyor. Ancak bu konu, siyasi otoritenin vereceği karara bağlıdır. Bandırma, il olursa önü tamamen açılır? dedi.
BANDIRMA İÇİN EL ELEYİZ
Bandırma´nın geleceğinin parlak olması adına başta Bandırma Ticaret Borsası olmak üzere ilçedeki birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte, uyum içinde hareket ettiklerine işaret eden Kılkışlı, şöyle konuştu:
?Göreve geldiğimizden beri güç birliği oluşturmanın gereğine inandık ve buna uygun hareket ettik. Bundan sonra da aynı birlikteliği sürdürmeye kararlıyız. Sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanıyoruz. Onlardan da Bandırma adına destek görüyoruz. Bir kentin gelişmesinde Ticaret Odası, Ticaret Borsası, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesinin büyük bir sinerji ve itici güç olduğu inancındayız.?
90. YIL KUTLAMALARI
Geride bıraktığımız 2016 yılı içinde, Bandırma Ticaret Odası´nın 90. yıl kutlamalarını gerçekleştirmek istemelerine karşın bunu yerine getiremediklerini belirten Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu:
?90. yıl kutlamalarını gerçekleştiremememizin başlıca nedenleri arasında 15 Temmuz darbe girişimi yaşamamızın yanı sıra sık sık şehitlerimizin olmasıydı. Böylesine üzücü bir dönemin yaşandığı günlerde kutlama yapmak içimize sinmedi. Ancak, önümüzdeki mayıs ayında, Odamız üyeliğinde 41 yılını dolduran üyelerimiz için bir gece düzenleyeceğiz. Üst düzey protokolümüzü de davet edeceğimiz bu gecede, Odamız üyeliğinde 41 yılını doldurup Bandırma´nın ticaret ve ekonomisine yön veren üyelerimize armağanlar sunacağız. Yine, bu yıl içinde, çeşitli bilimsel toplantılar düzenleyip söyleşiler, paneller yapma düşüncemiz de var.?
ESKİ BİNANIN YERİNDE BİR OFİS OLUŞTURACAĞIZ
?Sevgi Yolu? üzerinde yer alıp aylar önce yıkılan Bandırma Ticaret Odası´nın eski binasının yerine yapacakları yeni binayı ofis olarak kullanmak istediklerini belirten Kılkışlı, ?Bu binanın projesi hazır. Ancak Tarihi Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu´nun onayını bekliyoruz? diye konuştu.
Kılkışlı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan merkez binalarının son katını da restore ederek, bir lokanta ve kafeterya durumuna getirip kiralayacaklarını, bu yerden Ticaret Odası üyelerinin, indirimli yararlanacaklarını bildirdi.
BANDIRMASPOR, BU YIL KÜMEDE KALMALI
8 yıl süreyle aralıksız başkanlık görevini yürüttüğü Bandırmaspor´u çocuğu olarak gördüğünü vurgulayan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, şöyle konuştu:
?8 yıllık bu süre içinde takımımıza iki kez şampiyonluk yaşatıp play-off maçları oynattık. Takımımızı amatör ligden alıp 2. Türkiye Ligi´ne kadar yükselttik. Altyapı tesislerinin yapımı bizim dönemimizde gerçekleşti. Şimdiki başkan Erhan Elmastaş´ın da özveriyle çalıştığını memnuniyetle görüyorum. Tabii, olması gereken bir şekilde, Belediye Başkanımız Dursun Mirza´nın da kulübe tam destek verdiği tartışılmaz bir gerçek. Bandırmaspor, bu yıl TFF 1. Lig´de mutlaka kalması gerekir. TFF 1. Lig´de mücadele etmek çok önemli. Çünkü, maçlarınızı televizyon canlı yayınlıyor ve Bandırma´nın en iyi şekilde reklâmı yapılıyor. Bandırmaspor, eğer bu yıl, ligde kalmayı gerçekleştirirse, önümüzdeki yıl, zirve mücadelesi veren bir takım olacağımıza inanıyorum. Bu arada başta Bandırmaspor adına kurulacak bir benzinliğin, kulüp için çok önemli bir gelir kaynağı oluşturarak, kulübün, daha rahat bir şekilde ayakları üzerinde durmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false