Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Üniversitesi Rektörü Özdemir:

Bandırma Üniversitesi Rektörü Özdemir:

?Kısa sürede önemli yol aldık?

23 Nisan 2015´te kurulan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, 6 yerleşkesi, 5 fakültesi, 4 meslek yüksek okulu, 23 bölüm, 43 programı, 4 enstitüsü, 2 doktora ve 5 yüksek lisans programı ile eğitim-öğretim veriyor. 222 akademik ve idari personeli bulunan üniversitede 9.500 öğrenci eğitim-öğretim görüp, araştırma hizmetlerini sürdürüyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, önümüzdeki dönemde açacakları fakülteler hakkında şu bilgileri verdi:
?Hâlen, üniversitemize bağlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gönen Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi bulunuyor. Ziraat Fakültesi dışındaki diğer dört fakültemize, önümüzdeki 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacağız. Ayrıca, Hukuk Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi´ni de açmak istiyoruz. Öğrenci aldığımız mevcut bölümlerimize ek olarak, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi´nde ve Sağlık Bilimleri Fakültesi´nde 7´şer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde bir, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Rektörlük bünyesinde 2´şer bölüm daha açılmış olup, bunlara peyderpey öğrenci alacağız. Yine, mevcut programlarımıza ek olarak, meslek yüksek okullarımızda toplam 16 yeni program açtık. Bunların yanı sıra, 6 farklı ana bilim dalında, tezli ve tezsiz, yüksek lisans ve doktora programları da açılmış olup, ilk öğrencilerini bu yıl alacaktır. Ayrıca, 6 yeni tezli ve tezsiz lisans programı için başvuru yaptık. Bu programlara da öğrenci almaya çalışacağız.?
Mevzuat çalışmaları için oluşturdukları komisyonun da yoğun çaba harcadığına dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir, ?Buna paralel şekilde Dış İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Ofisi, Kariyer Merkezi gibi çok sayıda birimin açılışını da gerçekleştirdik? dedi.
Yeni bir üniversite olmalarına karşın, heyecanlı ve aktif kulüpleri ve toplulukları, onlara yardımcı olan öğretim elemanlarıyla birlikte üniversitede çok sayıda bilimsel ve kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklerin süreceğini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
?Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nin önemli bir gündemi de, kampüs alanının genişletilmesi ve bina inşaatlarının yeni yılla birlikte başlatılmasıdır. Bu amaçla, Bandırma´ya ve Balıkesir´e yakışır bir kampüs için çalışmalarımız sürüyor. Sayıları giderek artan fakülteleri, bölümleri, programları, idari birimleri, akademik ve idari personeli, bilimsel ve kültürel etkinlikleri ve inşa edilecek kampüsü ile başta Bandırma olmak üzere Balıkesir ve ülkemizin bilim ve kültür yaşamına değer katan bir üniversite olma yolunda özverisiyle çalışan üniversitesiz, aynı azim ve özverili çalışmalarını sürdürecektir.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli