Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Üniversitesi´nde konferans ?Gönüllü ol, kariyer derdin kalmasın?

Bandırma Üniversitesi´nde konferans ?Gönüllü ol, kariyer derdin kalmasın?

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Genç Kariyer Topluluğu, ?Gönüllü ol, kariyer derdin kalmasın? konulu konferans düzenledi.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği konferansta ?Genç Dergi? yazarlarından Süleyman Ragıp Yazıcılar ve Salih Yüztgenç, düşüncelerini açıkladılar. Gönüllülüğün çatı felsefesinin dile getirildiği etkinlikte konuşan Yazıcılar, kariyer plânları arasına ?gönüllülük felsefesi?ni de koymanın gerekliliği ve önemine dikkat çekerken, ?Kariyer yolundaki hedeflerimize gönüllülüğü de koyarsak, kariyer, artık gönüllülüğün gölgesi durumuna dönüşür ve gönüllülük, kariyerin bizim gözümüzde putlaşmasını engeller? dedi. Yunus Emre´nin, ?Bir gönlün içine girmek, tüm insanlığı ihya etmek gibidir? sözüne işaret eden Yazıcılar, kültürümüzde gönüllü olmanın öneminin altını çizerken, ?Gönül medeniyeti olduğumuzu unutmamalıyız? dedi.
Konferansta söz alan Salih Yüztgenç ise üniversite yaşamında gönüllülüğün önemini vurguladı. Yüztgenç, ?Üniversite sıraları, gönüllülük için önemli fırsatlar oluşturur. Boş zamanlarınızı, sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaparak geçirebilirsiniz. En büyük israf, insan israfıdır. Yaşam, bir şekilde geçiyor. Önemli olan, bize sunulmuş bu değerli yaşamı nasıl geçirdiğimizdir. Gönül, insanın kendi kendini yetiştirdiği sihirli bir anahtardır. Niyetimizde insanlığın dertleri varsa, kariyerimiz de bu tasalar ile taçlanıyorsa ve gönüllü olarak yaptığımız çalışmalar, kariyerimize de olumlu katkılar sağlıyor. Ben, ?Okul bittiğinde ne yaparım?´ kaygısını gönüllülükle aştım? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli