Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma ve Erdek Kent konseyleri toplandı

Bandırma ve Erdek Kent konseyleri toplandı

Erdek´ten, Şirinçavuş´a 10 araç gidecek

Şirinçavuş´ta, 10 Aralık 2015 Perşembe günü, saat 11.00´de yapılacak ?Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)? toplantısı öncesi Bandırma ve Erdek Kent Konseyleri ayrı ayrı bir araya geldi. Bandırma´da, belediye meclis salonunda Kent Konseyi Başkanı Mimar Şerafettin Engüdar´ın başkanlığında gerçekleşip, Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da katıldığı toplantıda, kurulmak istenen termik santralin çevre ve insan sağlığına zararları hakkında bilgi verildi. Engüdar, ?Havamıza, suyumuza ve toprağımıza sahip çıkma kararlılığındayız? dedi. Şerafettin Engüdar, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan´ın da hazır bulunduğu toplantıda, termik santrale tepki göstermek amacıyla, ?Şirinçavuş´ta termik santrale hayır!? sloganıyla bir imza kampanyası başlattıklarını, Güney Marmara´da sürdürecekleri kampanyada, 150 bin dolayında imza beklediklerinin belirtti.

/resimler/2015-12/8/1342236699808.jpg
ERDEK´TEKİ TOPLANTI
Erdek Kent Konseyi de, başkan Mustafa Karakuş´un başkanlığında, belediye meclis salonunda toplandı. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın da katıldığı toplantıda, Erdek Körfezi Daya nışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, görsel sunum eşliğinde, Şirinçavuş´ta kurulmak istenen termik santralin zararlarını anlattı. 

Dadan, ?Cennet Erdek Körfezi cehennem olmasın? sloganıyla sürdürdükleri mücadeleyle ilgili olarak şunları söyledi:
?Bu konuda mücadele etmezsek hiç şansımız olamaz. Bu uzun soluklu mücadele, toplumsal, hukuksal, bilimsel ve siyasal boyutlarda olmalıdır. Erdek´in mücadelesi ise toplumsal ve siyasal içerikte bulunmalıdır. Erdek ile bağlantısı olan herkes, ilçemiz adına büyük gürültü koparmalıdır. Bandırma ve Gönen, bu konuya, vatandaşların, termik santral için arsa satışları nedeniyle biraz daha farklı bakabilir. Ancak, onların sadece termik santrale karşı olduklarını öne sürmeleri yetmez. Çünkü, bu bölgede ağır metal ve kimyasal sanayi plânlandığından, ardından büyük bir liman ve termik santralin gelmesi kaçınılmazdır. Bu bölgenin, termik santrale ihtiyacı yok. Erdeklilere şöyle sesleniyorum: Bir cennet bahçesindesiniz. Bu bahçede bir ömür boyu yaşamak istiyor musunuz? Bu cennet bahçesinin yasak elması, sanayidir. O yasak elmayı yeme ki, Erdek Körfezi cehennem olmasın!?
Ardından konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, Bandırma Körfezi´nin sanayiye kurban edildiğini, şimdi de Erdek Körfezi´nin tehdit altında bulunduğunu vurgularken, ?Marmara Denizi, Kapıdağ ve Erdek Körfezi´ni, gelecek kuşaklara aynen teslim etmenin mücadelesini vermeliyiz? dedi.
ERDEK´TEN 10 ARAÇ KALKACAK
Toplantıda, perşembe günü Şirinçavuş´ta, saat 11.00´de gerçekleşecek ÇED toplantısı için Erdek´ten 10 aracın, vatandaşları götürmesi kararlaştırıldı. Bu toplantıda önce de bölgede büyük bir gövde gösterisi yapılarak, tepki gösterilmesi karar altına alındı. Şirinçavuş´a, Erdek´ten davul-zurnaların da gitmesi de kararlaştırıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli