Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Dönmez Susurluk Şeker Fabrikası açılsın

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Dönmez Susurluk Şeker Fabrikası açılsın

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ?Susurluk Şeker Fabrikası´nın açılmasını Bandırma Ziraat Odası olarak bekliyor ve istiyoruz? dedi.

2014 yılı hariç 6 yıl yeterli pancar ekimi yapılmadığı için kapalı kalan Susurluk Şeker Fabrikası´nın açılması için yapılan çalışmalara Bandırma Ziraat Odası da destek veriyor.
Susurluk Şeker Fabrikası´nın yeniden açılması için başlatılan çalışmalara destek veren açıklamada bulunan Bandırma Ziraat Odası Başkanı Dönmez, Susurluk İlçesi´ndeki şeker fabrikasının ekim alanlarının geniş olduğuna dikkat çekti.
Dönmez, şeker pancarının ekim alanlarının Bursa İli Yenişehir-İnegöl-Mustafa Kemalpaşa ve Karacabey ilçeleri ile Balıkesir´in Susurluk, Manyas, Gönen, Bandırma´nın bir bölümü ile Ayvalık´ın Altınova Mahallesi olduğunu söyledi.
Karacabey ve Susurluk´ta yapılan toplantılarda fabrikanın açılması için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Dönmez gelişmelerle ilgili şöyle konuştu: ?Konuyla ilgili Oda başkanı arkadaşlar, siyasi parti temsilcileriyle, belediye başkanlarıyla gerçekten özverili bir çalışma içine girildi. Bölge açısından çok iyi olacağına inanıyorum. Mısır ve domatese alternatif olarak pancar ekiminin yapılarak acilen Susurluk Şeker Fabrikası´nın açılması için talepte bulunmuştuk. Konuyla ilgili olumlu yanıtlar aldık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve başbakanlık pancar ekimin de 16 polar (şeker) oranlı pancarın uygun olacağını bildirdi. Bölgemiz üreticileri pancar ekmeyi çok istiyor. Biz de bakanlık nezdinde dile getirdik. Şeker fabrikasının açılması halinde sadece şekeri değil hayvan yemi olarak küspesi hayvancılığın gelişmesi açısından çok önemli. Katma değerin ciddi rakamlara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Pancar şefliklerine gerekli kota bilgileri verildi. Bandırma Ziraat Odası olarak fabrikanın açılmasını istiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Açılmasının hem Bandırma çiftçisi adına hem bölge çiftçisi adına çok faydalı olacağına inanıyoruz.?

Haber: Erdem Özcan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false