Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ne bağlanan okullar belli oldu

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi

Yeni kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlanacak okullar belli oldu.

Yeni kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlanacak okullar belli oldu. Buna göre, daha önce Balıkesir Üniversitesi'ne (BAÜ) bağlı Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin yanı sıra BAÜ'ye bağlı Sağlık Yüksek Okulu'nun fakülteye dönüştürülmesi ve adı ile bağlantısının değiştirilmesiyle oluşturulan Sağlık Bilimleri Fakültesi, yeni kurulan Ziraat Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlandı.

Yine BAÜ'ye bağlıyken bağlantısı değiştirilen Bandırma Meslek Yüksek Okulu, Gönen Mes-lek Yüksek Okulu, Erdek Meslek Yüksek Okulu, Manyas Meslek Yük-sek Okulu ve yeni kurulan Yabancı Diller Yüksek Okulu, Gönen Jeotermal Enstitüsü ile yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne geçti.
Bilindiği gibi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Genel Sekreterliğine ise Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar atanmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli