Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Alevi Kültür Derneği Başkanı Dektaş: “Eşit yurttaşlık hakkımızı istiyoruz”

Bandırma Alevi Kültür Derneği Başkanı Dektaş: “Eşit yurttaşlık  hakkımızı istiyoruz”

Bandırma Alevi Kültür Derneği Başkanı Sevim Dektaş, “Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Biz hak ve hakikat kapısıyız. Eşit yurttaşlık hakkımızı talep ediyoruz” dedi.

Bandırma Alevi Kültür Derneği Başkanı Sevim Dektaş, “Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Biz hak ve hakikat kapısıyız. Eşit yurttaşlık hakkımızı talep ediyoruz” dedi.
1963 yılında Malatya’da doğan, 1983 yılında Bandırma’ya yerleşen, 2010 yılından bu yana Bandırma Alevi Kültür Derneği Başkanlığını yürüten Sevim Dektaş, şunları söyledi:
“Arsasını 2008 yılında alıp, 2013’te temelini attığımız Cemevimiz, canlarla buluşuyor. 7 kişilik yönetim kurulumuz, 215 üyemiz var. Biz, torba yasaya sığdırılacak bir kültür değiliz. Cemevlerimizin elektrik ve su paralarını kendimiz öderiz. Bizim devletten talebimiz, eşit yurttaşlık haklarına kavuşmaktır. Halen çocuklarımız, devlet dairelerinde işe giremiyor. Oysa biz de, her vatandaş gibi vergilerimizi ödüyor. Devlete yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Kendi kültürümüzü, kendimiz yaşamak istiyoruz.”
ATATÜRK’E GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ
Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyete gönülden bağlı olduklarının altını çizen Dektaş, şöyle konuştu:
“Cemevimiz, aynı zamanda bir kültür evidir. Burada saz, İngilizce kurslarımız ve sema gösterilerimiz var. Kadın canlarımız başta olmak üzere tüm canlarımız cemevimize büyük destek veriyor. Kadın canlarımız, mantı ve bazlama yapıyorlar. Yerel yönetimlerden de destek alıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da tüm inanışlara eşit uzaklıkta olması gerektiğine inanıyoruz.”
Dektaş, 19 Şubat’ta “Hızır Cemi” ve “Hızır lokması” etkinliği yapacaklarını sözlerine ekledi.
                  Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı