Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Basket, Menemen Belediyespor’u devirdi

Bandırma Basket, Menemen Belediyespor’u devirdi

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi C grubunun Bandırma’da oynanan maçında Bandırma Basketbol Takımı, Menemen Belediyespor’u 64-54 yendi.

Ev sahibi takım, ilk 6 dakikada sayı üretmeyi başaramadı ve 12-0 geriye düştü. Birinci periyot, 16-10 konuk takımın üstünlüğüyle kapandı. İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyan Bandırma Basket, ilk yarıyı 37-26 önde kapattı.

Başa baş geçen üçüncü periyodu 48-43’le geçen ev sahibi takım, karşılaşmayı 64-54 kazanarak, play-off’a yükselmeyi garantiledi.

5 takımın yer aldığı grupta oynadığı beş maçı kazanırken, birinde ise Burhaniye Belediyespor’a yenilen Bandırma Basketbol Takımı kaptanı Özlem Şeyda Çopuroğlu, “Genç oyunculardan kurulu bir rakibe karşı oynadık. İlk dakikalarda rakibimizin sert oyununa reaksiyon veremedik. Ancak daha sonra toparlanarak maçı kazanmayı bildik. Arkadaşlarımı kutluyorum. Şimdi, hafta sonunda deplasmanda lider Burhaniye Belediyespor ile oynayacağımız maçı düşünüyoruz. Kendi evimizde yenildiğimiz rakibimizden rövanşı almak için mücadele edeceğiz” dedi.

Bandırma Basketbol Takımı koçu Abbas Bakırcı, karşılaşmanın zor geçtiğini, ancak oyuncularının büyük bir mücadele sonunda kazanmayı başardıklarını belirtti.

Bandırma Basketbol Kulübü Başkanı Bora Öziş ise “Karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. Nitekim öyle oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Biz, Bandırma’nın adını taşıyan bir basketbol kulübüyüz. Tribünlerde seyircimizden daha çok destek bekliyoruz. Play-off oynamayı garantiledik. Hafta sonunda, deplasmanda oynayacağımız Burhaniye Belediyespor maçından da galibiyetle dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Karşılaşmayı AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da izledi. 

Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı