Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur:

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur:

Eski dekanlık binası kent müzesi veya belediye konservatuvarı olmalı”

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma, kültür miraslarına sahip çıkmak zorundadır. Belediye olarak bu konuda biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye kararlıyız” dedi. Bu bağlamda, bir süre önce, eski Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın döneminde, İl Özel İdare Müdürlüğü'nce, polis evi yapılmak üzere Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski dekanlık binasının bu tahsisinin kaldırılıp, binanın, kent müzesi veya Bandırma Belediyesi Konservatuvarı durumuna dönüştürülmesinin uygun olacağına inandıklarını vurgulayan Onur, İnanıyorum ki, İlçe Emniyet Müdürlüğü de, bu konuda anlayış göstererek, bizlere ve Bandırma'ya yardımcı olacaktır” dedi. Onur, ülkemizin her yerinde artık polis evlerinin, hatta öğretmen evlerinin bile kaldırıldığına dikkati çekti.
RENKLİ BİR FESTİVAL OLACAK
5-8 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan 25. Bandırma Uluslararası Kuş Cenneti Kütür ve Turizm Festivali programı hakkında da bilgi veren Onur, şunları söyledi:
30 Mart seçimleri nedeniyle festivalimize hazırlık için çok az zaman kaldı. Buna karşın yine de zengin bir program hazırlıyoruz. Bu yılki festivalimize yurt dışından da konuk sanatçılar davet edilecek. Festivalimiz kutlamalarının bir bölümünü bu yıl Aksakal ve Edincik mahallelerimize de yayacağız. Festivalimizde yine paneller, söyleşiler, konserler, tiyatrolar yer alacak. Doğa yürüyüşleri gerçekleştirilip, sergiler açılacak. Konser verecek sanatçılar arasında Gökhan Türkmen, İrem Derici, Mehmet Erdem, Rafet El Roman ve Ezo gibi isimler bulunuyor. Festivalin kapanış konserini Rafet El Roman verecek. Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin ikilisi şiir sunumu yapacak. Sunay Akın söyleşisi gerçekleşecek. Sadri Alışık Tiyatrosu, çocuklar ve yetişkinler için oyunlar sahneleyecek. Yine Ankara Sanat Tiyatrosu(AST), perdelerini Bandırmalılar için açacak. Çok ünlü bir Kafkas halk oyunları ekibi Bandırma'ya gelecek. CHP Milletvekilleri Şafak Pavey ve Melda Onur, Çevre ve İnsan” konulu panelde konuşacak. Festival kapsamında, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı Hukuk Devleti ve Demokrasi” konulu bir panel daha Bandırmalılarla buluşacak. CHP İstanbul Milletvekili, Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, Haydar Akar ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar da bir başka panelin konuşmacısı olacaklar. 8 Haziran'da ayrıca, BANVİT A.Ş.'nin geleneksel ‘Uçurtma Şenliği' düzenlenecek.”
Onur, festivalden bir hafta önce de, Cumhuriyet alanındaki ikinci sahnede çeşitli etkinlikler gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı