Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur: Zeytin, hayattır”

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur:  Zeytin, hayattır”

30 Nisan 2014'te uğradığı bir silahlı saldırı sonunda baldırından aldığı üç kurşun yarası sonucu femur kemiğinde parçalı kırık oluşan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'un evindeki tedavisi sürüyor.

30 Nisan 2014’te uğradığı bir silahlı saldırı sonunda baldırından aldığı üç kurşun yarası sonucu femur kemiğinde parçalı kırık oluşan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur’un evindeki tedavisi sürüyor. Sağlık durumu her geçen gün iyiye giden Onur, 6,5 aydır ayrı kaldığı görevinin başına yeniden geçerek, Bandırma’ya hizmet etmeyi özlediğini açıkladı. Tedavi sürecinde de Bandırma’nın sorunlarından hiç kopmadığını vurgulayan Onur, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı. 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nın Bandırma ve yöresi için sorunlar yaratmasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Onur, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu plan, 12 yıllık AKP iktidarının son 5-6. yıllarında gündeme geldi. Bu plana göre Edincik’ten, Karabiga’ya dek olan bölge, ağır sanayi tesis alanı konumunda gözden çıkarıldı. Bandırma olarak bu planla mücadeleye daha o günlerde başlamalıydık. Yani geç kaldık. Oysa ki Bandırma, geçtiğimiz yıllarda, Bandırma’ya kurulmak istenen çimento fabrikası ve termik santrallere, bilinçli ve yürekli bir şekilde karşı çıkarak, çevreye zarar verecek bu girişimleri geri püskürtmeyi başarmıştı. Çanakkale ve Balıkesir illerini ilgilendiren bu çevre düzeni planları, ülkemizdeki diğer illerde çok önceden tamamlanmıştı. Bizi ilgilendiren bu planlar ise en geç olarak çıktı. Acaba neden? Biz, çevreye saygının en üst düzeyde olduğu bir coğrafyada yaşamak istiyoruz. Halk adına sonuç vereceğini pek düşünmüyorum ama yine de, bu plana itiraz etmenin yararına inanıyorum. Bu itiraz, en azından, ‘Bu yörede yaşayan insanlar biziz’ anlamında bir refleksin göstergesidir.” 

ZEYTİN, HAYATTIR
AKP Hükümeti’nin, şimdide ülkemizde zeytinciliği bitirmeye gözünü diktiğini öne süren Onur, şunları söyledi:
“Hükümetin uygulamaya soktuğu yeni zeytin politikaları vahimdir. Buna bağlı olarak Erdek zeytinciliği de tehlike altındadır. Erdek ve yöresinde binlerce vatandaş, geçimini zeytinden sağlamaktadır. AKP, soframızda, mücevher olarak değerli bulunan zeytini de üreticinin elinden çalmaya yönelmiştir. Oysa zeytin, hayattır.”
BÜYÜKŞEHİR, HİZMETE DARBE VURMAYA BAŞLADI
Yerel seçimler öncesinde, Balıkesir’in Büyükşehir olmasının, Bandırma ve Erdek gibi ilçelere hizmet açısından sıkıntılar getireceğini vatandaşa anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, şöyle konuştu:
“Balıkesir’in Büyükşehir olması, öncelikle Bandırmanın yıllardır en büyük hayâli olan il olmasını ortadan kaldırdı. Büyükşehir, Balıkesir’in ilçeleri arasında Havran, Manyas, Sındırgı, Dursunbey gibi küçük yerlere, alt yapıları başta olmak üzere çeşitli alanlarda hizmet ve yatırımlar getirebilir. Ancak, Bandırma gibi bütçesi 85 milyonu bulan, Balıkesir’in en büyük ilçesi konumundaki yere ciddi hiçbir katkı sağlamaz. Çünkü Bandırma, kendisine ait bu bütçeyle hizmetlerini zaten yerine getiriyordu. Ancak, ulaşım, hal, su-kanalizasyon gibi önemli gelir kaynakları Büyükşehir’e alınan Bandırma, eli-kolu bağlanmak istenmektedir. İşte, su-kanalizasyon işinin BASKİ’ye geçmesinin ardından su faturalarının yüksekliği, daha şimdiden vatandaşı isyan ettiren boyutlara yükselmiştir. Bir süre sonra, Bandırma’ya bağlı eski 32 köy, şimdi yeni mahalle de, Büyükşehir’in vergi ve çeşitli tahsilatları ile karşı karşıya kalacaktır.”
BOR VATANDIR, VATAN SATILAMAZ
Hükümetin, şimdi de bor madenlerini özelleştirmeye çalıştığına işaret eden Onur, “Dünya bor rezervlerinin yüzde 70’i ülkemizde bulunuyor. Bor ve türevleri, 103 alanda kullanılıyor. Şimdi, bor madenlerini, üçüncü kişilere satmaya çalışıyorlar. Bor, vatandır, vatan satılamaz!” dedi.
BANDIRMASPOR, ŞAMPİYON OLACAKTIR
Hâlen 2. başkanlığını yürüttüğü Bandırmaspor’un, 2. Lig’de bu yıl şampiyon olarak PTT 1. Ligi’ne yükseleceğine inandığını vurgu layan Onur, şunları söyledi:
“Önceki yıllarda da, zaman zaman Bandırmaspor’un, ekonomik açıdan en zor dönemlerinde yönetici olarak görev üstlendim. Hâlen, kulübümüzün başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum. Bu sezon, beklenmedik yenilgiler de alsak, sezon sonunda şampiyon olup, 1. Lig’e yükseleceğimize inanıyorum. Kulübümüze, başta belediyemiz olmak üzere Metin Yalçınkaya’nın başkanlığındaki Bandırma Spor, Gençlik ve Kültür Vakfı da destek veriyor. Tabii ki, seyircimizin, bu sezon takımımıza daha büyük destek vermesi gerekir.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli