Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza:

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza:

30 Mart 2014 yerel seçiminden başarıyla çıkarak, belediye başkanlığını kazanan CHPli Dursun Mirza, seçim dönemi ve geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulundu. 30 Mart yerel seçiminde bir ilki gerçekleştirerek, Bandırmanın tarihinde üst üste seçim

30 Mart 2014 yerel seçiminden başarıyla çıkarak, belediye başkanlığını kazanan CHP`li Dursun Mirza, seçim dönemi ve geleceğe yönelik  değerlendirmelerde bulundu. 30 Mart yerel seçiminde bir ilki gerçekleştirerek, Bandırma`nın tarihinde üst üste seçim kazanan ilk parti olduklarına dikkati çeken Mirza, "Şimdi omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklendi. Bize güvenen Bandırmalıları mahcup etmeyeceğiz" dedi.
AİLEME KADAR İNEN KARALAMALARA ÜZÜLDÜM
Propaganda döneminin ilk günlerinde, AKP adayı ve bu parti yetkilileriyle yalnız projeler bazında yarışa girilmesi ve karalama kampanyasına olmaması konusunda prensip anlaşması yapmalarına karşın seçimi kaybedeceklerini anlayan AKP`lilerin, ailesi ve çocuklarını bile içine katan karalamalara yönelmesinin kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Mirza, "Bu tutum, AKP`ye yakışmadı" değerlendirmesinde bulundu.
SATILIK VE TETİKÇİ MEDYA
Yerel seçim atmosferi içinde Bandırma`daki bir kısım medyanın çok kötü bu sınav verdiğinin altını çizen CHP Belediye Başkanı Dursun Mirza, şöyle konuştu:
"Basın, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenmesi hakkının kullanılması adına görev yapması gereken önemli bir kurumdur. Buna uygun davranan kuruluşların yanı sıra seçim atmosferinde, Bandırma`daki bir kısım medya kuruluşları ve gazetecilerin, tek yönlü, maksatlı, kötü niyetli yayınlar yaptıklarını üzülerek gördük. Para karşılığı her şey yapılmaz. Para karşılığı satılık ve tetikçi duruma düşülmez. Bu kadarı da olmaz. Bu yayın organları, mahrem konulara bile girdiler. Yazdıklarının yüzde 90`ı yalan, yüzde 10`u ise eksikti. Ama olmadı. Kendilerini satın alanların istedikleri gerçekleşmedi. Halkımız, oynanan oyunu gördü. Bu yayınlar, oylarımızı daha da arttırdı. Bandırma, bu satılık yayın kuruluşları nedeniyle gerçekten de çok kötü bir sınav verdi. Bu yapılanları unutmamız asla mümkün değildir. Bu tarz yayın yapan satılık medya kuruluşları ile aramıza mesafe koyacağız."
MECLİSİN YAPISI
Aldıkları oy oranına göre CHP`nin, Bandırma Belediye Meclisi`nde kendisi dahil 19 üyeyle temsil edilirken, AKP`nin 10, MHP`nin ise 3 meclis üyesi olacağına işaret eden Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi`nde kendisi dahil 5, AKP`li ise 2 üyenin görev yapacağını, oy oranına göre MHP`nin, Büyükşehir Meclisi`nde yer alamayacağını belirtti. Mirza, kendisiyle birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi`nde, CHP`den Şerafettin Engüdar, Dr.Selim Panç, Ozan Tüm ve Tolga Tosun`un yer alacağını açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin AKP`li başkanı Edip Uğur`la da iyi ilişkiler kuracaklarına inandığını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:
"Göreve başlar başlamaz parti rozetimi çıkarıp, çekmeceme koyacağım. Recep Şekerci`nin de, Cemal Öztaylan`ın da, tüm Bandırmalıların da, parti farkı göz etmeksizin belediye başkanı olacağım. Çok iyi bir meclis grubumuz var. Bandırma`nın geleceği için tüm partilerin desteğini bekliyorum. Kimsenin bize engelleme yapmayarak, katkı sağlamasını istiyoruz. Bandırma`ya en iyi hizmeti vermek ve projelerimizi yaşama geçirmek için elimizden geleni yapacağız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli