Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Başkanı Pekel: Bütünşehir olmak, Balıkesirin coğrafi yapısına aykırı

Bandırma Belediye Başkanı Pekel: Bütünşehir olmak, Balıkesirin coğrafi yapısına aykırı

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bütünşehir olmanın Balıkesirin coğrafi yapısına uygun bulunmadığını belirtti.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Bütünşehir" olmanın Balıkesir`in coğrafi yapısına uygun bulunmadığını belirtti.
Balıkesir`e bağlı, çoğunluğu kırsal alanda toplam 900 köy bulunduğuna dikkati çeken Pekel, şu değerlendirmede bulundu:
"Hükümet, yeni yapacağı 13 Büyükşehir ile Büyükşehirlerin sayısını 29`a çıkarmayı plânlıyor. Bu iller arasında Balıkesir de bulunuyor. Ancak, Balıkesir`in coğrafi yapısı, Bütünşehir olmasına uygun değil. Örneğin, Marmara ilçesi, deniz aşırı. Birçok ilçesi, Balıkesir merkeze 300 kilometre uzakta bulunuyor. Şu anda ülkemizde bulunan 16 Büyükşehir`den, yalnız ikisi olan İstanbul ve Kocaeli dışında Bütünşehir yok. Balıkesir, bu kadar geniş coğrafyası içinde 900 köyünün yanı sıra çözüm bekleyen önemli sorunları bulunan Bandırma, Edremit gibi büyük ilçelerine nasıl hizmet götürecek? Balıkesir`in, Bütünşehir yapılmasının, hizmetleri arttırmak bir yana hizmetin önünü tıkayacağına inanıyorum."
Şehir Tiyatroları konusu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın, Şehir Tiyatroları`na yaklaşımının da doğru bulmadığını vurgulayan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, şunları söyledi:
"Tiyatro, diğer birçok sanatı da sevdiren etkili bir güçtür. Hele hele Devlet Tiyatroları, bir okul gibidir. Bu nedenle bağımsız ve özgür olmak zorundadır. Ama hükümet, AKP iktidarı, ne yazık ki, bu konuya da ideolojik yaklaşıyor. İşte geçtiğimiz günlerde bir kız öğrencinin mecliste, türbanıyla yemin etmesini sağladılar. Bir Vali, ilinde içki yasağı ilân etti. Ülkemiz, diktatörlük rejimine doğru gidiyor. İran olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Rejimi, sistemi değiştirmeye yönelik çabalar var. Yargı, tamamen siyasi iktidarın güdümüne girdi. Türkiye, tehlikeli bir yolda ilerliyor." 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false