Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın başkanlığında yapıldı. Mirza, gündem maddelerine geçilmeden önce, geçtiğimiz günlerde gerçekleşip, 7 gün süren Abhazya ziyareti hakkında bilgi verdi. Mirza, tüm h

Bandırma Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın başkanlığında yapıldı. Mirza, gündem maddelerine geçilmeden önce, geçtiğimiz günlerde gerçekleşip, 7 gün süren Abhazya ziyareti hakkında bilgi verdi. Mirza, tüm harcamalarını cebinden karşıladığını belirttiği bu ziyaretin sadece yorgunluk atma ve dinlenme amacını taşıdığını bildirdi. Soma'da yaşanan maden faciasının sorumlularının ortaya çıkarılarak, mutlaka cezalandırılmaları gerektiğine dikkati çeken Mirza, Soma'daki kriz merkezinin isteği üzerine bölgeye, belediyeye ait iki cenaze aracı ve bir ambulansın gönderildiğini açıkladı.
5-8 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 25. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali hakkında da bilgi verdi. Festivalin, Türkiye'nin çevre” içerikli festival olduğuna işaret eden Mirza, Bilindiği gibi bu festivalin üzerinden 27 yıl geçti. Ancak festival, arada iki yıl yapılmayınca şu anda 25. yılını kutlayacağız. Bu, Bandırma'nın tarihi için az bir süre değildir. Festivalimizin yapıldığı ilk yıllarda, Kuşcenneti'nin çok fazla olan çevresel sorunları bugün biraz daha azaldı” dedi. Mirza, Sona faciası nedeniyle bu yılki festivalin yapılmaması ile ilgili öne sürülen düşüncelere saygı duyduklarını vurgularken, şöyle konuştu:
Tabii ki, Soma'daki kayıplarımız yüreğimizi yaktı. Ancak ömür boyu da yas tutamayız. Kaldı ki, Bandırma esnafı da, işleri için bu yılki festivali özlemle bekliyor. Festivalimizin, Bandırma için ayrıca kültür, sanat ve çevre açısından da Bandırma'ya büyük katkıları bulunuyor.”
AKP grubu adına konuşan Göksel Karlahan da, festival programının, CHP yerel yönetimi tarafından siyasi şov”a dönüştürüldüğünü, Barolar Birliği Başkanı Turhan Feyzioğlu ve gazeteci-yazar Yazgülü Aldoğan'ın son açıklamaları nedeniyle programda yer almasına karşı olduklarını belirterek, önümüzdeki yıl, festivalin içeriğinin değiştirilmesini istedi. Başkan Mirza, festival programının Turhan Feyzioğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan olaydan, Yazgülü Aldoğan'ın ise Soma maden faciasından sonra değil, bu facia yaşanmadan önce planlandığına işaret ederken, Kaldı ki, herkesin özgürce konuşması ve yazmasından yanayım” diye konuştu.
Toplantıda, Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Denetleme Kurulu” için seçim de yapıldı. Belediye meclis üyeleri, Ticaret Odası ve Ziraat Odası temsilcilerinin katılma hakkı bulunan oylamada Ticaret Odası hazır bulunmadı. Oylama sonunda Çiftçi Malları Koruma Meclisi'ne Sâkin Ülkü, Hüseyin Kocabıyık, Süleyman Dönmez, Metin Atıcı ve Özdemir Uyaroğlu; denetleme kuruluna ise İbrahim Okyay, Yusuf Aydoğan, Ali Güler, Mehmet Öztozlu ve İsmail Kövmen oybirliğiyle seçildi. 
Toplantıda, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, bulunduğu alanda ek bina yapması için 18 uygulamasıyla imar planında değişiklik gerçekleştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Belediye meclis toplantısında, üyesi bulunulan Erdek ilçesi Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği üyeliklerine, doğal üye olan Belediye Başkanı Dursun Mirza'yla birlikte CHP'den Abdullah Erbay seçildi.
Meclisin, temmuz ayı toplantısını 3 Temmuz 2014 Perşembe günü, saat 16.00'da gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli