Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.

Bandırma Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce belediyenin, geçtiğimiz ay yaptığı çalışmalar ve etkinliklerle ilgili görsel sunum izletildi.
CHP’li meclis üyesi Abdullah Erbay, gündem dışı yaptığı konuşmada, Edincik merasının son durumu hakkında bilgi verdi. 65 hektarlık meranın, Edincik’in mülkü olmasına karşın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmak istendiğine dikkati çeken Erbay, “Bu mera Edincik’indir. Hayvancılığın öneminin her geçen gün arttığı dönemde mera olarak kalmalıdır” dedi.
Başkan Tosun, başta hukuksal mücadeleleri olmak üzere Edincik merasına sahip çıkmayı sürdüreceklerini belirtti.
KOÇYİĞİT İÇİN KÖK HÜCRE KAMPANYASI
Belediye Başkanı Tolga Tosun, belediye meclis üyesi Hüseyin Koçyiğit’in kan kanseri olması nedeniyle ilik nakline ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, “Bu arkadaşımız için 10-11 Ocak 2022 günleri, eski iskelede kök hücre kampanyası düzenlenecek” diye konuştu.
TEMİNAT MEKTUBU YETKİSİ
Gündemde yer alan Eti Maden İşletmeleri’ne satılan belediye şantiyesi arsası konusunda, Belediye Başkanı Tolga Tosun’a, “teminat mektubu” alınması yetkisi verildi.
Tosun, Eti Maden İşletmeleri’ne bor uç ürünleri için 105 milyon liraya satılması kararı verilen belediye şantiyesini üç yıl daha işlettikten sonra şantiyeyi başka yere taşıyacaklarını açıkladı.
DASKYLEİON’A 75 BİN LİRALIK DESTEK
Gündemde, Bandırma’ya bağlı Ergili Mahallesi’nin “Hisartepe” bölgesinde yer alan Daskyleion kazı çalışmalarına ayni ve maddi destek sağlanması ve Ortak Hizmet Protokolünü imzalamak için Belediye Başkanı Tolga Tosun’a yetki verilmesi konusu da görüşüldü.
Belediye olarak geride bıraktığımız 2021 yılında, Daskyleion kazılarına 75 bin liralık destek sağlandığı belirtilerek, bu yıl 100 bin liralık destek verilmesi önerildi.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELİKLERİ
Belediyenin Denetim Komisyonu üyelikleri için gizli oyla seçim yapıldı.
Komisyona, 25’er oyla CHP’den Nüvit Erten ve Müjdat Gündoğan, 22 oyla MHP’den Harun Algül seçildiler.
Meclisin, yaz tatiline her zaman olduğu gibi yine ağustos ayında çıkması kararlaştırıldı.
Bandırma Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısını 3 Şubat 2022 Perşembe günü, saat 18.00’de yapması karar altına alındı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Belediye Meclisi toplandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli