Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma Belediyesi Evsel Katı Atık Ücreti Alacak

Bandırma Belediyesi Evsel Katı Atık Ücreti Alacak

Yasal zorunluluk nedeniyle 2013 yılından itibaren konut ve işyerlerinden Katı Atık Bertaraf Ücreti alınacak.

Yasal zorunluluk nedeniyle 2013 yılından itibaren konut ve işyerlerinden Katı Atık Bertaraf Ücreti alınacak.
Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilen tarifeye göre, konutlardan alınacak aylık KDV dahil 8 TL`lik ücret su faturalarına yansıtılacak. İşyerleri ise Katı Atık Bertaraf Ücreti`ni Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödeyecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik gereği, kentimizde konut ve işyerlerinden alınması gereken Katı Atık Bertaraf Ücreti ile ilgili tarife Belediye Meclis tarafından belirlendi.
Resmi Gazete`de yayınlanan yönetmelik sonrası ülkemizdeki belediyelerin %70`e yakını tarafından alınmaya başlanan katı atık ücreti konusunda Bandırma Belediyesi de bir çalışma başlattı.
Belediye Meclisi gündemine gelen konu için, İnceleme-Araştırma ve Tarife Komisyonları`na Belediye Meclis Üyesi İsmail Bilgi`nin de katılımıyla 11 kişilik özel bir komisyon oluşturuldu.
Komisyon tarafından yapılan çalışma sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın, tarife belirlenmesi ile ilgili kılavuzu doğrultusunda Bandırma`da uygulanacak tarifeler belirlendi.
Muhalefet partilerine mensup Belediye Meclis Üyeleri`nin haklı öneri ve uyarıları da dikkate alınarak tarifelerde vatandaşlara olabilecek en düşük bedeller yansıtıldı. Yasal olarak alınması zorunlu hale getirilen ve alınmaması durumunda görev zararı nedeniyle zimmet konusu olabilecek Katı Atık Bertaraf Ücreti, sadece işin maliyet bedeli hesaplanarak olabilecek en alt düzeyde belirlendi. Maliyet hesabı yapılırken, Çevre Temizlik Vergileri de dikkate alınarak bu bedeller maliyetten düşüldü.
Özel Komisyon tarafından tüm ayrıntılar düşünülerek titiz bir çalışmayla hazırlanan tarife, iktidarı ve muhalefetiyle tüm üyeler tarafından imzalanarak oybirliği ile Belediye Meclisine sunuldu.
Tarife, Belediye Meclisi`nde de oybirliği ile kabul edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı