Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediyesi kıdem tazminatlarını ödemek için kredi çekecek

Bandırma Belediyesi kıdem tazminatlarını  ödemek için kredi çekecek

Bandırma Belediyesi Meclis toplantısında kredi kullanılmasıyla ilgili Bandırma Belediye Başkanına yetki verilmesi gündeme geldi.

Bandırma Belediyesi Meclis toplantısında kredi kullanılmasıyla ilgili Bandırma Belediye Başkanına yetki verilmesi gündeme geldi. 40 milyon liralık kredi ile EYT’den emeli olan personelin kıdem tazminatları ödenecek. 
CHP Sözcüsü Merve Polat, Meclis’te yaptığı konuşmada “250-500 bin arasında tazminat ödemesi olacak. İşçilerimizin mağdur olmaması için 40 milyon lira kredi kullanılması yetkisini meclisten istiyoruz” dedi. 
AK Parti Sözcüsü, Zeynep Özgün ise, bu konuda kredi çekilmesi yerine belediyenin daha önceden hazırlık yapması gerektiği yönünde görüşünü aktardı. 
Sözcülerin görüşlerini paylaşmasının ardından söz alan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, bu paranın yalnızca tazminat ödemelerinde kullanılacağını söyledi. 
Tolga Tosun,  “117 personel EYT’li ben hiçbir kamu kurumunda bu konuda hazırlık olduğunu düşünmüyorum. 12-20’ye kadar da kadrolu personel emekli hazırlığında toplamda 132 kişinin de 250 ila 500 bin tazminat yüküde belediyeye bırakılıyor. Bu sadece bizi değil, diğer belediyelerde aynı noktada. Şu an önümde 17 kişi var bu da 6-6,5 gibi rakamlara denk geliyor. Öyle kapsama alınmış ki bu kredi çekildiği zaman emekli olan kişi müracaat ediyor ve emekli olan kişinin hesabına geçiyor. Bu para başka bir yerde kullanılamıyor. Bu işten çıkılacak tek formül bu.” dedi. 
Yapılan oylamada, kredi için Belediye Başkanı Tolga Tosun’a oy çokluğuyla yetki verildi.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı