Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediyesi memurlarına yüzde 20 zam

Bandırma Belediyesi memurlarına yüzde 20 zam

Bandırma Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası ve sözleşmeli çalışanlar dahil 151 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme uyarınca memurlara en üst limitten yüzde 20

Bandırma Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası ve sözleşmeli çalışanlar dahil 151 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme uyarınca memurlara en üst limitten yüzde 20 zam yapıldı.
Belediye meclis salonundaki imza töreninde ilk konuşmayı Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Mucur yaptı. Mucur, konuşmasında, ağırlaşan yaşam koşullarını dikkate alıp, “Emek en yüce değerdir” diyerek en yüksek limitten zam yapması dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a teşekkür etti. Bu zammın, belediyedeki memurların moral ve motivasyonunu artıracağını belirten Mucur, “Tüm belediye çalışanlarının örgütlü olmalarını savunuyoruz. İnsan olmanın ön koşulu örgütlü olmaktır” dedi. Mucur, Atatürk ilk ve devrimlerini baltalamak isteyenlerin de bunu başaramayacaklarını sözlerine ekledi.
Ardından konuşan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, iki yıldan beri pandeminin sürmesine karşın belediyenin hizmet üretmeye devam ettiğini vurgulayarak, “Pandemiye rağmen stratejik planımız tıkır tıkır işliyor.” dedi. Son aylarda temel gıda maddeleri başta olmak üzere gelen zamların çalışanların maaşlarını küçülttüğünü belirten Tosun, şunları söyledi:
“Çalışanların hem geçim sıkıntısı yaşayıp, hem de hizmet üretmeleri çok zor. Çalışanların hizmet üretmeleri için öncelikle geçim sıkıntısı çekmemeleri ve kafalarının rahat olması gerekir. Çalışmalarından çok memnun olduğumuz 750-800 personelimiz, 200 bin nüfuslu Bandırma’ya, bizlerle birlikte hizmet sunuyor. Biz de bugün, memurlarımıza en yüksek limitten zam yapmayı uygun gördük.”
Belediyenin kurumlaşma çalışmalarını sürdürdüğüne de işaret eden Tosun, “Belediyemizin şu andaki gerçekleşen bütçesi 148 milyondur. Gelecek yıl bütçemizi 275 milyona çıkarmayı hedefliyoruz.”
Tüm Yerel-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sezer Yıldız da konuşmasında, “Mutlu belediye, mutlu Bandırma için” yola çıktıklarını vurgulayarak, Belediye Başkanı Tolga Tosun’a teşekkür etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı