Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma BİLSEM öğrencileri TÜBİTAK’a hazır

Bandırma BİLSEM öğrencileri TÜBİTAK’a hazır

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Levent Obuz, öğrencilerinin bu yıl başvurdukları TÜBİTAK projelerinde başarılı olduklarını, bölge finalini kazanırlarsa Türkiye finaline gideceklerini bildirdi.

Bu yıl öğrencilerin yapmış oldukları 26 proje içinden ‘Metaverse ve Türk Mitoloji Kültüründe Öğrencilerin Yaratıcı, Yazma Becerileri ve Tutum üzerine etkisi’ projelerinin başarılı olduğunu söyleyen Obuz “Kurumumuzu TÜBİTAK bölge finallerinde de temsil edecekler. Bölge finalinde başarılı olurlarsa Türkiye finaline hazırlanacaklar. TEKNOFES’te 18 proje ile başvurularımızı yaptık. Şu anda 3 projemiz başarıyla sonuçlandı ve sonuçlar açıklanmaya devam ediyor başaracaklarından eminiz.” dedi. 
BİLSEM öğrencilerinin, bölge finalinde başarılı olurlarsa Türkiye finaline gideceklerini, bunun öğrenciler adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Obuz, “Öğrencilerimiz Türkiye finalinde derece alırlarsa AYT ve TYT sınavlarında eğitim gördükleri alan için Uluslararası geçerli ve güvenirliği kabul edilmiş puanlara sahip olacaklar. Yapmış oldukları projeler her zaman başarılı sonuçlanıyor. Bizler de alanlarında başarılı olmaları için eğitimlerini ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik elimizden yapıyoruz. Öğretmenlerimiz de bu konuda büyük destek oluyor.” diye konuştu. 
BİLSEM olarak Bandırma’nın yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verdiklerini hatırlatan Müdür Obuz “Okulumuz da 442 öğrenciye sahibiz. Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara Adası olmak üzere 5 ilçeden sorumluyuz.  Binamız yeni ama eksikliklerimiz var. Bunları da en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Bandırma’nın görsel olarak daha donanımlı bir bilim sanat merkezi haline gelmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz her yıl gelişiyor. Mesela robot teknolojileri, elektrik mekanizmaları dersleri var. Sürekli gelişen ve değişen teknolojide önümüzdeki yıl daha gelişmiş olanı almak zorundayız. Kısacası sürekli gelişmesi gereken bir kurum olduğumuz için dikkat etmemiz gereken çok şey var.” dedi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı